Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Nieuws

vb. 20/10/2019
vb. 20/10/2019

Kleuterschool Koekatoe opent 'meervoudig knappe' voortuin

Zeg niet zomaar 'voortuin' tegen het project van stedelijke kleuterschool Koekatoe. Helemaal afgestemd op de schoolvisie van meervoudige intelligentie ontwierpen ouders, grootouders, overburen, kleuters en leerkrachten samen deze voortuin. Meervoudige intelligentie staat voor een ontdekkingstocht naar de interesses en sterktes ('knaps') van elk kind.

Koninklijke Balletschool opent Jeanne Brabants Internaat

De faam van de Antwerpse Koninklijke Balletschool reikt tot ver over de landsgrenzen en trekt leerlingen uit de hele wereld aan. Een eigen internaat stond dan ook hoog op de agenda. Het pand aan de Kleine Kauwenberg werd volledig gerenoveerd en biedt plaats aan 36 leerlingen.

De Leerexpert August Leyweg 4 blij met renovatie

Een snoezelruimte, een 'rusthut' in elke klas, een nieuwe turnzaal, een leskeuken, een schoolbib... Het schoolteam en de leerlingen van de kleuter- en lagere school voor buitengewoon onderwijs hebben er hard naar uitgekeken. De renovatie van het schoolgebouw is klaar en dat werd gisteren gevierd met een feestje.

Doe mee aan de Olympiade Run op 4 mei

affiche Olympiade Run
Stedelijk Lyceum Olympiade organiseert tweede editie stratenloop door en rond de school

4 scholen krijgen stadssteun voor proefproject betere luchtkwaliteit

Vier scholen van het Stedelijk Onderwijs gaan in 2019 met het schoolteam, leerlingen, ouders en de buurt aan de slag om de luchtkwaliteit op school te verbeteren. Zij werken daarvoor samen met de stad en krijgen steun van experts luchtkwaliteit en het stedelijke laboratorium Stadslab2050. Samen zetten ze experimenten op om te weten te komen met welke maatregelen de luchtkwaliteit in en rondom scholen verbeterd kan worden. De scholen werden door een jury gekozen uit 25 kandidaten: stedelijke basisscholen De Wereldreiziger, Het Pieterke en De Spiegel en Stedelijk Lyceum Quellin.

Dag van het Stedelijk Lyceum

Zaterdag 16 maart is de Dag van het Stedelijk Lyceum. Dan zetten alle stedelijke secundaire scholen met een eerste graad hun deuren open voor nieuwsgierige leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en hun ouders. Van 13 tot 17 uur kan je langskomen om kennis te maken met de leerkrachten en het studie-aanbod, kan je de klaslokalen verkennen en nog veel meer.

Antwerpen Schaakt!

Op woensdag 27 februari krijgen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar de kans om deel te nemen aan het schaaktoernooi Antwerpen Schaakt in het Felix Pakhuis. Het team van Stedelijke Basisschool Via Louiza zet al zeven jaar op rij haar schouders onder dit toernooi. Ze geloven dat een spelletje schaak een positieve invloed heeft op de leer- en zelfontwikkeling van kinderen. Antwerpen Schaakt brengt kinderen met dezelfde passie bijeen zodat ze van elkaar kunnen leren. Ouders zijn uiteraard welkom om te komen supporteren.

Leerlingen Stedelijk Lyceum Waterbaan doen vrijwilligersstage voor eindwerk

"In Stedelijk Lyceum Waterbaan in Deurne koppelt elke laatstejaars via Give a Day een dag vrijwilligerswerk aan zijn eindwerk. Zo werken ze aan burgerschap en vinden ze hun paper plots wél relevant." Het is de opener van een artikel in Klasse.be over de laatstejaars van Stedelijk Lyceum Waterbaan. Tijdens de Week van de Vrijwilliger halen ze de pers met hun bijzondere aanpak.

Boekvoorstelling en studiedag

Joke Claus en Kathleen Gedopt, 2 collega's van het ondersteuningsnetwerk van De Leerexpert, werkten mee aan het boek Leren omgaan met diversiteit in de klas, dat verschijnt op 8 november 2018.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Nieuws