Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Nieuws

vb. 25/02/2021
vb. 25/02/2021

Zomerscholen Stedelijk Onderwijs van start

Vanaf 10 augustus krijgen meer dan 600 leerlingen van het Stedelijk Onderwijs in 16 Zomerscholen de kans om verloren (school)tijd in te halen en zich extra voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Om te weten te komen wat de leerlingen precies doen en leren op de Zomerschool geven we iedere dag het woord aan één van de leerlingen.

Kleuterschool Koekatoe opent 'meervoudig knappe' voortuin

Zeg niet zomaar 'voortuin' tegen het project van stedelijke kleuterschool Koekatoe. Helemaal afgestemd op de schoolvisie van meervoudige intelligentie ontwierpen ouders, grootouders, overburen, kleuters en leerkrachten samen deze voortuin. Meervoudige intelligentie staat voor een ontdekkingstocht naar de interesses en sterktes ('knaps') van elk kind.

Koninklijke Balletschool opent Jeanne Brabants Internaat

De faam van de Antwerpse Koninklijke Balletschool reikt tot ver over de landsgrenzen en trekt leerlingen uit de hele wereld aan. Een eigen internaat stond dan ook hoog op de agenda. Het pand aan de Kleine Kauwenberg werd volledig gerenoveerd en biedt plaats aan 36 leerlingen.

De Leerexpert August Leyweg 4 blij met renovatie

Een snoezelruimte, een 'rusthut' in elke klas, een nieuwe turnzaal, een leskeuken, een schoolbib... Het schoolteam en de leerlingen van de kleuter- en lagere school voor buitengewoon onderwijs hebben er hard naar uitgekeken. De renovatie van het schoolgebouw is klaar en dat werd gisteren gevierd met een feestje.

4 scholen krijgen stadssteun voor proefproject betere luchtkwaliteit

Vier scholen van het Stedelijk Onderwijs gaan in 2019 met het schoolteam, leerlingen, ouders en de buurt aan de slag om de luchtkwaliteit op school te verbeteren. Zij werken daarvoor samen met de stad en krijgen steun van experts luchtkwaliteit en het stedelijke laboratorium Stadslab2050. Samen zetten ze experimenten op om te weten te komen met welke maatregelen de luchtkwaliteit in en rondom scholen verbeterd kan worden. De scholen werden door een jury gekozen uit 25 kandidaten: stedelijke basisscholen De Wereldreiziger, Het Pieterke en De Spiegel en Stedelijk Lyceum Quellin.

Dag van het Stedelijk Lyceum

Zaterdag 16 maart is de Dag van het Stedelijk Lyceum. Dan zetten alle stedelijke secundaire scholen met een eerste graad hun deuren open voor nieuwsgierige leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en hun ouders. Van 13 tot 17 uur kan je langskomen om kennis te maken met de leerkrachten en het studie-aanbod, kan je de klaslokalen verkennen en nog veel meer.

Antwerpen Schaakt!

Op woensdag 27 februari krijgen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar de kans om deel te nemen aan het schaaktoernooi Antwerpen Schaakt in het Felix Pakhuis. Het team van Stedelijke Basisschool Via Louiza zet al zeven jaar op rij haar schouders onder dit toernooi. Ze geloven dat een spelletje schaak een positieve invloed heeft op de leer- en zelfontwikkeling van kinderen. Antwerpen Schaakt brengt kinderen met dezelfde passie bijeen zodat ze van elkaar kunnen leren. Ouders zijn uiteraard welkom om te komen supporteren.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Nieuws