Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

Studente getuigt: schilderen is voor mij een ware passie.

Als kind kon ik reeds uren lang tekenen, kleuren zoeken om iets te schilderen,....het schonk mij reeds van kindsbeen af  een grote voldoening om zelf beeldend te werken. Met een gezin van vier en een job die veel van je vergt, bleef daar nog weinig tijd voor over. Uiteindelijk vond ik een schilderskring en volgde ik enkele workshops. Maar de goesting  om een grondige basis van het schilderen te krijgen, werd hiermee niet gestild.

Via een verkennend gesprek met Marc Kennes, docent van het atelier schilderen Schoten, hoorde ik dat deze opleiding me kon bieden wat ik nodig had: stap voor stap een goede en grondige basiskennis van het schilderen opbouwen, kennis maken met diverse onderwerpen zoals stilleven, portret, landschap, model om vanuit dit vakmanschap te zoeken naar je eigen weg en stijl.

Schilderen is voor mij een ware passie: altijd ben ik bezig met het maken een ontwerp of het afwerken van één of ander schilderij. In de les leren we kijken hoe we zelf kunnen doorwerken op een onderwerp en er een eigen kunstzinnigheid in kunnen uiten. Het atelier is voor mij de plek om beeldend bezig te zijn, me te ontspannen en het innerlijke echt naar buiten te kunnen brengen in een beeldend werk. Zo vormt het ook een belangrijke tegenpool voor de alsmaar drukker wordende samenleving. Ik kan er echt van genieten.

Binnen het atelier krijg je als student ook echt de ruimte en de vrijheid om je eigen beeldtaal te ontwikkelen. De docent geeft je tips en aanwijzingen om hierin te groeien. En dit kunnen delen met medestudenten die eenzelfde interesse en passie delen in het atelier, is een extra troef.

 

Imelda Casselman, studente schilderen atelier Marc Kennes