Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

Onze academie

Grensverleggend reizen naar je artistieke toekomst

  • Academie Merksem stimuleert je om levenslang kunstenaar te zijn en met open blik naar de wereld te kijken. In onze academie staan geen muren tussen muziek, woord, dans en beeldende kunsten. Traditie en vernieuwing gaan bij ons hand in hand.
  • In onze academie heerst steeds een sfeer van openheid, vertrouwen en respect. Op die manier scheppen we ruimte om met plezier te creëren.
  • Een professioneel team met passie en vakmanschap, begeleidt je op je artistieke zoektocht.
  • Onze academie zet je aan om initiatief te nemen en samen met anderen naar buiten te treden met verrassende, spontane, unieke, kleine of grote creaties.
  • Onze academie vraagt je engagement om je artistieke droom te realiseren.

 

 

"In onze Academie worden leerlingen nooit meer beoordeeld met punten. Via het geven van punten wordt een “ranking” gecreëerd tussen leerlingen en daar geloven wij niet in. Goochelen met cijfers om een artistieke ontwikkeling te beoordelen vinden wij niet gepast. Een artistieke ontwikkeling verloopt voor ieder individu anders, iedereen is uniek. Leerlingen die het maximum uit zichzelf willen halen om een artistieke ontwikkeling op gang te brengen, hebben nood aan degelijke feedback en feed forward. Wij evalueren bij onze leerlingen hun vaardigheden als performer, kunstenaar, vakman, samenspeler en onderzoeker. Zij hebben geen nood aan punten die ‘onderhandeld’ worden tijdens een evaluatie. Elk individu heeft andere mogelijkheden en capaciteiten en die kunnen niet “gevangen” worden in een punt en zeker niet in een ranking die daarvan het gevolg zou zijn. Iedereen is anders en gelukkig maar…  ‘Anders zijn’ proberen om te zetten in een punt op …/100 is voor ons ‘not done’."

Luc Borms, artistiek directeur

De Academie Merksem is in een traject van twee jaar gestapt om de eerste Kinderrechten Academie van België te worden.

Wij willen een school zijn die luistert naar kinderen en hun ouders en die door middel van kunsteducatie er alles aan doet om alle kinderen de kans te geven om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen, omdat wij ervan overtuigd zijn dat de impact van “artistieke ontwaken en ontwikkelen” enorm kan zijn voor het zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfrespect van een kind.

Meer informatie vinden jullie op http://kinderrechtenschool.be/