Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

Onze academie

Grensverleggend reizen naar je artistieke toekomst

 

  • Academie Merksem stimuleert je om levenslang kunstenaar te zijn en met open blik naar de wereld te kijken. In onze academie staan geen muren tussen muziek, woord, dans en beeldende kunsten. Traditie en vernieuwing gaan bij ons hand in hand.
  • In onze academie heerst steeds een sfeer van openheid, vertrouwen en respect. Op die manier scheppen we ruimte om met plezier te creëren.
  • Een professioneel team met passie en vakmanschap, begeleidt je op je artistieke zoektocht.
  • Onze academie zet je aan om initiatief te nemen en samen met anderen naar buiten te treden met verrassende, spontane, unieke, kleine of grote creaties.
  • Onze academie vraagt je engagement om je artistieke droom te realiseren.

 

In onze Academie gebruiken we het evaluatiesysteem van Kunstig Competent. Dit is een systeem zonder punten. De evaluatie vertelt niet de hoeveelste je bent, evenmin hoeveel punten je “waard” bent. Centraal staan 5 rollen die we bij onze leerlingen ontwikkelen: vakman, kunstenaar, performer, onderzoeker, samenspeler.

Leerlingen komen binnen in het deeltijds kunstonderwijs als een unieke persoon met eigen dromen en wensen, met een eigen voorgeschiedenis en achtergrond. De verschillende artistieke competenties nodigt onze docenten uit om met verschillende brillen naar onze leerlingen te kijken.

De Academie Merksem is in een traject van twee jaar gestapt om de eerste Kinderrechten Academie van België te worden.

Wij willen een school zijn die luistert naar kinderen en hun ouders en die door middel van kunsteducatie er alles aan doet om alle kinderen de kans te geven om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen, omdat wij ervan overtuigd zijn dat de impact van “artistieke ontwaken en ontwikkelen” enorm kan zijn voor het zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfrespect van een kind.

Meer informatie vinden jullie op http://kinderrechtenschool.be/