Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

3e graad woordlab - 15 tot 18 jaar

Over de opleiding

1u woordlab algemeen (groepsles) en 1u keuzevak (in kleine groepjes):

1. Woordlab speltheater: 
De lessen speltheater zijn doe-lessen. In deze scenische ateliers ga je op zoek, probeer je dingen uit en verruim je je expressief vermogen. Je gaat aan de slag met korte teksten en in sommige ateliers ook met een camera. Je werkt in groep, met twee of alleen een scenische productie uit. Aan het einde van het jaar breng je je eigen productie of toneelstuk op een podium voor een publiek.

2. Woordlab verteltheater: 
In deze cursus ga je creatief met teksten aan de slag en bestudeer je verschillende genres, zowel romanfragmenten als verhalen en poëzie. Je bepaalt mee de thema’s en de tekstkeuzes. Via oefeningen train je je expressiemogelijkheden als verteller. Op het einde van het jaar breng je het verhaal alleen of in groep voor een publiek.

3. Woordlab spreken en vertellen: 
In de cursus spreken en vertellen leer je om vol zelfvertrouwen het woord te nemen. Je leert verrassend improviseren, boeiend een verhaal vertellen, een overtuigende tekst schrijven, praten met een heldere stem en een goede uitspraak. In de lessen In deze opleiding wijzen we je een weg naar solliciteren, een toespraak of presentatie brengen of een vergadering voorzitten.