Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

Beeldhouwen +18 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

Heb jij zin om een lege witte ruimte van 60 m2 te vullen met je ruimtelijk werk? Dat kan! De opleiding ‘Beeldhouwen en ruimtelijke kunst’ heeft als extra troef de ‘Projectroom’: een artistieke ruimte met een waaier aan mogelijkheden. Je krijgt in je opleiding de kans om de ruimte gedurende een drietal weken te gebruiken om een tentoonstelling, project of installatie uit te werken. Individueel of in groep. In de slotweek kan je je werk aan het publiek voorstellen.

Je leert:

  • jezelf uit te drukken via alle mogelijke materialen zoals karton, ijzer, gips, steen, hout, klei,... 
  • technieken zoals assemblage en sculptuur.
  • de eerste 2 jaren maak je kennis met compositieopdrachten, het boetseren van portret, buste naar levend model, bak- en afgiettechnieken. 
  • vanaf het 3e jaar een volledig figuur naar levend model maken
  • een persoonlijke beeld- en vormtaal ontwikkelen
  • experimenteren met inhoud en vorm

-> Benieuwd naar mogelijke resultaten? Ontdek ze snel! 

-> Lees wat studenten vinden van dit atelier!

-> Volg de facebookpagina 

​Docent: Erwin Hauters

OPGELET: dit atelier vraagt om op een veilige manier te kunnen werken… Daarom ben je verplicht jezelf te beschermen met: werkhandschoenen, veiligheidsbril, schort, gesloten veiligheidsschoenen met stalen neus en een mondmasker Type P2. Alle informatie hierover krijg je tijdens je eerste lessen.

Prijs: Net zoals bij andere beeld ateliers moet je naast het inschrijvingsgeld rekening houden met een materiaalkost van +/- 50 euro/jaar voor klei, plaaster, jute. De volgende jaren kan deze kost oplopen afhankelijk van het volume werk dat je maakt.