Academie Merksem

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

klassieke muziek - 4e graad - 15 tot 17 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

In de 4de graad klassieke muziek kan je kiezen tussen vertolkend of creërend muzikant

Voor leerlingen die de 3de graad muziek schrijven hebben afgerond is het de meest logische keuze om door te stromen naar de 4de graad creërend muzikant klassiek.

Ze hebben echter ook de mogelijkheid om door te stromen naar de 4de graad vertolkend muzikant klassiek.

Indien je de optie muziek schrijven in de 3de graad niet hebt gevolgd en je toch graag wil beginnen als creërend muzikant, neem dan contact op met de directie.

Vertolkend muzikant

Je hebt gedurende 3 jaar 2 uur les per week

Je volgt 1u instrument en 1u groepsmusiceren, begeleidingspraktijk of muziekgeschiedenis.
 

Samen musiceren, swingen, elkaar aanvoelen en interacties aangaan… dat leer je niet alleen op je kamertje of uit een boek, maar in een ensemble.

Leerlingen piano, gitaar en slagwerk kunnen 1u begeleidingspraktijk volgen ipv groepsmusiceren. In deze les leer je andere muzikanten begeleiden. Je zoekt akkoorden bij een bestaande melodie en je ontwikkelt je improvisatietalent en je muzikale fantasie.

 

Creërend muzikant

Je hebt gedurende 3 jaar 2 uur les per week

Er zijn verschillende combinaties van vakken mogelijk. 

Je moet minstens 1u instrument of 1u compositie in je vakkenpakket hebben.

Het 2de lesuur kies je in samenspraak met de directie en leerkracht. Bekijk hieronder bij 'vakkenpakket' welke mogelijkheden er zijn.

Je leert alles wat met muziek schrijven en componeren te maken heeft. Je verdiept je verder in het schrijven van je eigen composities of arrangementen voor de meest uiteenlopende muziekformaties.