Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

Academietrip Den Haag & Museum Voorlinden = VOLZET!zondag 24 november 2019

“Art is longing. You never arrive, but you keep going in the hope that you will.” — ANSELM KIEFER

LOUISE BOURGEOIS
TO UNRAVEL A TORMENT
& ANSELM KIEFER

De kunsthistorici van de Academies Antwerpen zijn hun tijd ver vooruit. De aangekondigde Academietrip naar La Boverie in Luik kan niet plaatsvinden omdat hun Warholexpo uitgesteld is naar volgend jaar. Maar we hebben een nòg beter alternatief bedacht: een double bill met Louise Bourgeois én Anselm Kiefer in Museum Voorlinden in Wassenaar en een middagje Den Haag!

Louise Bourgeois is een icoon van de twintigste-eeuwse kunst. Ze combineerde persoonlijke verhalen en psychologische inzichten met buitengewone artistieke vernieuwingen. Maman (1999) – Bourgeois’ grootste spin – kruipt het terrein van Voorlinden op en vormt zo de toegangspoort naar de tentoonstelling. In haar Personage-sculpturen, Cells, tekeningen,... toont Bourgeois haar psychische gesteldheid, complexe menselijke relaties en emoties als woede, angst en eenzaamheid...

Verder exposeert Voorlinden vijf monumentale werken van Anselm Kiefer uit eigen collectie. Met olieverf, aarde, lood, fotografie, houtsneden, zand en hooi vervlecht Kiefer complexe historische gebeurtenissen, Germaanse mythologie, alchemie en poëzie tot werken die ons collectieve geheugen aanspreken.

Na het museum kunnen we uitwaaien in Den Haag. Heb je niet genoeg van kunst? Loop dan zeker langs het Mauritshuis, het Fotomuseum, of... het Gemeentemuseum voor hun grootse Monetexpo.

VERTREK & TERUGKOMST
Vertrek om 9u aan parking
Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa)
Terugkomst voorzien om 19u

TER PLAATSE
11u Aankomst Museum Voorlinden
vrij bezoek aan expo’s Louise Bourgeois en Anselm Kiefer
14u vertrek aan Voorlinden
14u30 aankomst in Den Haag met
2 haltes Lange Voorhout (centrum)
en Gemeentemuseum
17u vertrek aan Gemeentemuseum
17.15u vertrek aan Lange Voorhout

Het restaurant van Museum Voorlinden is erg druk bezocht. Reserveren is op zondag helaas niet mogelijk. Je kan je eigen lunchpakket meenemen en picknicken in de prachtige tuinen of duinen van Voorlinden.

PRIJS
33€ voor busreis heen en terug + inkom museum Voorlinden

INSCHRIJVEN
Inschrijven vóór vrijdag 15 november 2019, via mail naar academietrips@so.antwerpen.be. Vermeld je naam, academie, adres, mailadres en gsm-nummer.
Je ontvangt een bevestigingsmail met juiste rekeningnummer. Pas na betaling op dit nummer is je inschrijving is definitief. Contactpersoon: Kim Aerts (Academie Hoboken).

BELANGRIJK
Het aantal plaatsen is beperkt.
Schrijf je dus zo snel mogelijk in!
Is de trip volzet? Plaats je naam zeker op de wachtlijst
Als je geen student bent van één van de 4 Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.