Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

Academie gesloten

Update i.v.m. coronavirus

Beste leerlingen en ouders,

 

We kregen vanuit het Ministerie van Onderwijs de nieuwe richtlijnen over het einde van dit bijzondere schooljaar in corona-tijden.

 

Wat betekent dit voor onze Academie?

1) Stap 1 is voor ons: de komende dagen brengen we grondig in kaart hoe we studenten op een veilige manier in de academie kunnen ontvangen.

2) Stap 2: Vanaf 25 mei krijgen de leerlingen beeldende en audiovisuele kunsten de kans om op afspraak materiaal op te halen in de academie of op een afgesproken locatie zodat ook voor hen het afstandsonderwijs optimaal kan verlopen. 

3) Stap 3: Vanaf 2 juni krijgen leerlingen die thuis niet beschikken over machines, gereedschappen of toestellen (beeldende en audiovisuele kunsten) en muziekinstrumenten (bv. klavierinstrumenten, ...) de kans om na afspraak en overleg in de academie individueel, en dus zonder begeleiding door een leraar, te werken of te studeren.

4) Stap 4: Vanaf 8 juni zal het contact tussen leerling/leerkracht mogelijk zijn onder strenge voorwaarden. Dit geldt enkel voor studenten waarvoor 1-op-1-onderwijs van cruciaal belang is. Het zal dus gaan om slechts enkele leerlingen per leraar, per lesdag. Je leerkracht zal je hierover verder informeren en concreet met je afspreken. 

Voor alle andere leerlingen blijft het afstandsonderwijs ondertussen doorlopen.

 

Wat zijn de gevolgde basisregels?

o    De gezondheid en veiligheid van de leerkrachten en leerlingen staan voorop.

o    De combinatie van afstandsonderwijs en eventueel één-op-één onderwijs zorgt voor een zo goed mogelijke continuïteit van het leerproces van onze leerlingen tot het einde van het schooljaar.

o    2019-2020 is voor niemand een verloren schooljaar. Door ons systeem van permanente evaluatie kunnen alle leerlingen gewoon geëvalueerd worden en een evaluatie ontvangen aan het einde van het schooljaar.

o    Het vraagt tijd om deze oefening grondig en goed te kunnen doen, wij doen er echter alles aan om jullie snel verder op de hoogte te brengen.

 

Blijf je nog achter met vragen of wensen? Je kan ons steeds contacteren via info@academiemerksem.be .

Uiteraard kan je ook steeds bij je leerkracht terecht per mail of telefoon.

 

Laat ons goed voor elkaar zorgen, dan komen we hier samen doorheen!

Lin Van Mierlo                     Luc Borms                                             Rebecca De Clerc
algemeen directeur             artistiek directeur Podiumkunsten         artistiek directeur Beeld
Academie Merksem            Academie Merksem                               Academie Merksem

vrijdag 13 maart 2020