Betaalbaar onderwijs

’t School is voor iedereen

Onze scholen, academies en centra organiseren heel wat activiteiten en uitstappen die boeiend en leerrijk zijn voor jou of jouw kind. De school houdt de kosten bij. Je krijgt daarvoor van ons een factuur. Wij willen uiteraard niet dat je te veel betaalt voor deze activiteiten en uitstappen. Daarom werken we met maximumfacturen. Zo zorgen we er voor dat iedereen kan deelnemen.

't School is voor iedereen

Wat als je de factuur niet kan betalen?

Stap 1: Praat met de directeur
Mogelijk kan je de factuur niet op tijd of niet betalen. We begrijpen dat. Neem contact op met de directeur van de school. Hij of zij zal met jou een plan opstellen om de factuur in delen te betalen.
Ga je niet akkoord met het plan of is een plan voor jou niet mogelijk? Neem dan contact op met de sociale dienst van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Stap 2: de Sociale Dienst
De Sociale Dienst onderzoekt samen met jou of je recht hebt op extra steun:

  • een tussenkomst van het sociaal fonds
  • een aangepast plan
  • sociale tarieven

De Sociale Dienst kan je ook meer info geven waar je meer hulp kan krijgen.

Waar vind je de Sociale Dienst?

Stedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding
Biekorfstraat 72, 2060 Antwerpen

Contact

Hilde Nijs - 03 338 50 90 - hilde.nijs@so.antwerpen.be
Siegried De Smedt - 03 338 52 18 - siegried.desmedt@so.antwerpen.be

 

Hefbomen voor gelijke kansen

Kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn van de financieel-maatschappelijke situatie van hun ouders. Om deze kinderen te ondersteunen, werkt het Stedelijk Onderwijs ook samen met de organisaties Diesterweg’s Hulpkas en Koninklijk Kledingwerk. Het Stedelijk Onderwijs is beide organisaties bijzonder dankbaar voor de inspanningen die zij al jaren leveren.