Stedelijke basisscholen

Een kleuterschool of lagere school in jouw buurt

Inschrijven

Staat je toekomstige kleuter al te popelen? Of wil je kind graag van school veranderen? Zoek een school in je buurt via onze scholenzoeker. Elk schooljaar, tussen januari en maart, organiseren onze scholen bezoekmomenten. Op die manier krijg je heel snel een beeld van onze kleuter- en lagere scholen én van hun troeven. Ga dus zeker eens langs bij een stedelijke basisschool om je hoek!

Om te kunnen inschrijven in één van onze kleuter- of lagere scholen moet je je kind eerst aanmelden. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. 

Aanmelden voor schooljaar 2019-2020

Aanmelden met voorrang

Vanaf 1 februari van 9.30 uur tot en met 15 februari 2019 tot 17 uur. Tijdens deze periode kunnen kinderen die een broer of zus hebben in een bepaalde school aangemeld worden in diezelfde school. Dit geldt ook voor kinderen van personeel.

  • Stap 1: Meld je kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt).
  • Stap 2: Je krijgt een e-mail en brief waarin je school vermeld staat.
  • Stap 3: Schrijf je kind in.

Aanmelden zonder voorrang

Vanaf 1 maart vanaf 9.30 uur tot en met 29 maart 2019 tot 17 uur. Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven.

  • Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen.
  • Stap 2: Meld je kind online aan. Zet de scholen in volgorde van je voorkeur.
  • Stap 3: Je krijgt een e-mail of brief waarin je school vermeld staat.
  • Stap 4: Schrijf je kind in.

Hoe werkt het?

Via deze website kan je je kind niet aanmelden. Meld je kind aan via de website van Meldjeaan Antwerpen.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Dan kan je beroep doen op meerdere organisaties: de lijst van organisaties krijgt momenteel een update. 

Na de aanmeldingsperiode

Heb je een school gevonden via onze schoolzoeker, maar is de aanmeldingsperiode voorbij? Neem dan rechtstreeks contact op met de school. Zij kunnen je kind inschrijven als er nog vrije plaatsen zijn. Een overzicht van de vrije plaatsen per regio en per klas vind je ook op de website van Meldjeaan Antwerpen.