Stedelijke basisscholen

Een kleuterschool of lagere school in jouw buurt

Inschrijven

Meld je Aan

Staat je toekomstige kleuter al te popelen? Of wil je kind graag van school veranderen? Volg dan deze stappen:

September - december

1. Zoek een school in je buurt via onze scholenzoeker. Geef je straat of postcode in en kom te weten welke stedelijke scholen zich in je buurt bevinden.

Januari - maart

2. Bezoek onze scholen. Elk schooljaar, tussen januari en maart, organiseren onze scholen bezoekmomenten tijdens de aanmeldingsperiode. Op die manier krijg je heel snel een beeld van onze kleuter- en lagere scholen én van hun troeven. Ga dus zeker eens langs bij een stedelijke basisschool om je hoek! De momenten vind je in de Meld je aan gids die via Stad Antwerpen bezorgd wordt in alle brievenbussen. Daarnaast worden ze ook gecommuniceerd op de schoolwebsites en via de Facebookpagina van scholen. 

Maart - april

3. Geef 5 scholen die je voorkeur genieten in de juiste volgorde op via Meldjeaan. Om te kunnen inschrijven in één van onze kleuter- of lagere scholen moet je je kind eerst aanmelden in de periode januari - maart. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. Eind april/begin mei krijg je via Stad Antwerpen een brief met vermelding in welke school je je kind kan inschrijven.

Mei

4.  Neem contact op met de school en maak een afspraak voor de inschrijving.

Onze school volgen de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad met betrekking tot het coronavirus. Hierdoor kunnen ze voorlopig geen fysieke afspraken maken met ouders om de inschrijving te regelen. Je kan jouw kind inschrijven zonder naar de school te komen.

Onze scholen zullen ouders contacteren en de inschrijving vervolgens regelen via:

  • een stoepbezoek
    OF
  • een brief
    OF
  • een e-mail

Meld je Aan periode is voorbij? Vrije inschrijvingsperiode start op 29 mei 2020

Heb je je kind niet aangemeld en ben je nog op zoek naar een school? Neem dan rechtstreeks contact op met de school met de vraag of er nog vrije plaatsen zijn. Onze scholen communiceren hun vrije plaatsen op hun eigen schoolwebsite en via hun Facebookpagina.