Stedelijke basisscholen

Een kleuterschool of lagere school in jouw buurt

Inschrijven

Op zoek naar een kleuter- en lagere school in Antwerpen?

Inschrijven in de loop van schooljaar 2020-2021

Je kan jouw kind voor het lopende schooljaar 2020-2021 inschrijven tijdens de schooluren. Maak hiervoor een afspraak met de school waarin je jouw kind wil inschrijven. 

Aanmelden en inschrijven voor schooljaar 2021-2022

Alle Antwerpse scholen gebruiken het aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Wil je graag inschrijven in één van onze scholen? Dan moet je jouw kind in de periode januari-maart eerst aanmelden voor die school. Meer informatie over hoe je dat doet, vind je op de website van Meld je aan

September - december

Zoek een school in je buurt via onze scholenzoeker. Geef je straat of postcode in en kom te weten welke stedelijke scholen zich in je buurt bevinden.

Januari - maart

In de periode februari-maart organiseren onze scholen rondleidingen. Zo krijg je als nieuwe ouder snel een beeld van de werking en de troeven. Onze scholen volgen de veiligheidsmaatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen. De rondleidingen zullen dit schooljaar niet kunnen doorgaan. Onze scholen zullen digitale alternatieven voorzien om ouders te informeren. Op 15 januari communiceren onze scholen de digitale alternatieven op hun eigen website. Ga dus zeker na 15 januari kijken op de schoolwebsites van je favoriete scholen. 

Maart - april

Om te kunnen inschrijven in één van onze kleuter- of lagere scholen moet je je kind eerst aanmelden. Geef 5 scholen die je voorkeur genieten in de juiste volgorde op via Meldjeaan. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. Eind april/begin mei krijg je via Stad Antwerpen een bericht met vermelding in welke school je je kind kan inschrijven.

Mei

Neem contact op met de school en maak een afspraak voor de inschrijving.

Hoe werkt het aanmelden in Antwerpen?

Aanmelden met voorrang

De voorrangsperiode start op 14 januari (9.30 uur) en loopt tot 29 januari (17 uur). Tijdens de voorrangsperiode kunnen kinderen aangemeld worden als een broer of zus ingeschreven is op onze school. Ook de kinderen van het personeel kunnen tijdens die periode aangemeld worden. 

Stap 1: Meld jouw kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt).
Stap 2: Je krijgt een e-mail en brief waarin staat of jouw kind kan starten in de school.
Stap 3: Schrijf je kind in.

Aanmelden zonder voorrang

De tweede aanmeldperiode start op 25 februari 2021 (9.30 uur) en loopt tot 23 maart 2021 (17 uur). Vanaf de start van de tweede aanmeldperiode kunnen alle andere kinderen aangemeld worden. Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven.

Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen. In de volgende alinea op deze pagina vind je meer informatie over de rondleidingen in onze school.
Stap 2: Meld jouw kind online aan. Zet de scholen in volgorde van voorkeur. Als je jouw kind in onze school wil inschrijven, zet je onze school op de eerste plaats.
Stap 3: Nadat je jouw kind hebt aangemeld, krijg je in april een bericht van Meld je aan. In dat bericht staat in welke school je jouw kind mag inschrijven.
Stap 4: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in.

Hulp nodig? 

Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Contacteer: 
Helpdesk Aanmelden 
T: 0800 62185 
helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be 
meldjeaan.antwerpen.be 

Of neem contact op met de school waarvoor je je kind wil aanmelden. De school helpt je met plezier verder. 

Meld je Aan periode is voorbij? Vrije inschrijvingsperiode start eind mei 2021

Heb je je kind niet aangemeld en ben je nog op zoek naar een school? Neem dan rechtstreeks contact op met de school met de vraag of er nog vrije plaatsen zijn. Onze scholen communiceren hun vrije plaatsen op hun eigen schoolwebsite en via hun Facebookpagina.