Stedelijke basisscholen

Een kleuterschool of lagere school in jouw buurt

Inschrijven

Op zoek naar een kleuter- en lagere school in Antwerpen?

Aanmelden en inschrijven voor schooljaar 2024-2025

Alle Antwerpse scholen gebruiken het aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Wil je graag inschrijven in één van onze scholen? Dan moet je jouw kind in de periode januari-maart eerst aanmelden voor die school. Hieronder vind je meer uitleg over het schoolkeuzeproces. Meer informatie over het aanmelden zelf, vind je op de website van Meld je Aan 

September - december 

Zoek een school in je buurt via onze scholenzoeker. Geef je straat of postcode in en kom te weten welke stedelijke scholen zich in je buurt bevinden. 

Januari - maart 

In de periode februari-maart organiseren onze scholen bezoekdagen en rondleidingen. Zo krijg je als nieuwe ouder snel een beeld van de werking en de troeven. In december communiceren onze scholen hun bezoekdagen op hun eigen website. Neem een kijkje op de schoolwebsites van je favoriete scholen. Ook op de website van Meld je Aan vind je alle bezoekdagen terug. 

Maart - april 

Om te kunnen inschrijven in één van onze kleuter- of lagere scholen moet je jouw kind eerst aanmelden. Via Meld je Aan geef je 5 scholen op in de volgorde van jouw voorkeur. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. Als je jouw kind hebt aangemeld, krijg je eind april een bericht van Meld je Aan. In dat bericht staat in welke school je jouw kind kan inschrijven. 

Mei 

Heb je in mei nog geen school gevonden? Dan kan je je kind aanmelden tijdens de vrije inschrijvingsperiode. De startdatum van de vrije inschrijvingsperiode wordt in mei gecommuniceerd. 

Hoe werkt het aanmelden in Antwerpen? 

Aanmelden met voorrang  

Vanaf 17 januari 2024 (vanaf 9.30 uur) tot 2 februari 2024 (tot 17 uur). 

Kinderen die al een broer of zus op de school hebben of kinderen van het personeel krijgen tijdens de 1ste aanmeldperiode voorrang. Laat de school eerst schriftelijk of mondeling weten dat je jouw kind wil aanmelden. Daarna kan je de aanmelding in orde brengen op de website van Meld je Aan.  

Stap 1: Meld jouw kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt). 
Stap 2: In februari krijg je een bericht waarin staat of jouw kind kan starten in de school. 
Stap 3: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in. 

Aanmelden zonder voorrang 

Vanaf 27 februari 2024 (vanaf 9.30 uur) tot 19 maart 2024 (tot 17 uur). 

Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven. 

Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen.  
Stap 2: Meld jouw kind online aan. Zet de scholen in de volgorde van jouw voorkeur.  
Stap 3: Eind april krijg je een bericht van Meld je aan. In dat bericht staat in welke school je jouw kind mag inschrijven. 
Stap 4: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in. 

Hulp nodig?  

Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Contacteer:  

Helpdesk Meld je aan 
T: 0800 62185  
helpdesk.meldjeaan@antwerpen.be 
meldjeaan.antwerpen.be 

Of neem contact op met de school waarvoor je jouw kind wil aanmelden. De school helpt je met plezier verder. 

Inschrijven in de loop van dit schooljaar 2023-2024 

Je kan jouw kind voor het lopende schooljaar 2023-2024 inschrijven tijdens de schooluren. Maak hiervoor een afspraak met de school waarin je jouw kind wil inschrijven.