CLB

Stedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding

Werking

Wanneer je op school zit, kunnen er allerlei problemen opduiken. Op die momenten kan je met jouw vragen bij ons terecht. Wij staan klaar met een luisterend oor en advies en zoeken samen met jou naar een geschikte oplossing.

Het Stedelijk CLB Antwerpen is verantwoordelijk voor de begeleiding van leerlingen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Daarnaast heeft het centrum een samenwerkingscontract met enkele andere scholen. Naast het begeleiden van leerlingen, is het CLB ook verantwoordelijk voor het systematisch contact (medisch onderzoek) en de vaccinaties tijdens de schoolloopbaan.

Onze werking kort samengevat:  

  • We begeleiden iedere leerling gratis.  
  • Wat je ons vertelt, blijft tussen ons en is geheim. Alleen als er iemand in gevaar is, moeten wij dit wel melden.  
  • Als wij jouw vragen zelf, als CLB-medewerkers, kunnen beantwoorden, dan doen we dat. Is er specifieke hulp nodig? Dan sturen wij jou door naar de juiste organisatie die jou verder kan helpen.   
  • We volgen jouw ontwikkeling op en vaccineren gratis tegen besmettelijke ziekten.

Zit je ergens mee? Dan kan je terecht bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) op jouw school. Onze hulp is gratis en vertrouwelijk.

Maak je je zorgen over jouw kind? Heb je het gevoel dat het moeilijk loopt op school? Neem dan contact met ons op. 

De school en het CLB zijn namelijk samen verantwoordelijk voor de kwaliteitsvolle leerlingenbegeleiding, elk vanuit een andere fase binnen het zorgcontinuüm.   

Iedere leerling heeft een elektronisch leerlingendossier bij het Stedelijk CLB. De gegevens uit dit dossier worden strikt vertrouwelijk behandeld. 

Wij willen het beste voor jou en handelen steeds in jouw belang. Hier lees je welke rechten je hebt als leerling of ouder.