Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Schoolarchief

Al onze scholen beschikken over een rijk schoolarchief. Daarin worden onder andere oude foto’s, films, dossiers, diploma’s en documenten over de geschiedenis van de school bewaard. Deze archieven bevinden zich in de school of zijn overgebracht naar het Stadsarchief van Antwerpen (het Felixpakhuis).

Ben je op zoek naar informatie over een school of wil je een kopie van je diploma? Vraag het dan eerst en vooral op bij de school.

Kunnen zij je niet verder helpen? Vraag het dan op bij onze informatiebeheerder. Zij zal deze informatie aanleveren of je op de goede weg zetten.

Meer info
Saskia De Schepper (archivaris - informatiebeheerder)
Frankrijklei 71-73
2000 Antwerpen
saskia.deschepper@so.antwerpen.be

Om een kopie van je diploma op te vragen, moet je een formulier invullen. Dit formulier wordt automatisch doorgestuurd naar onze archivaris-informatiebeheerder. Zij helpt je vervolgens verder in je zoektocht naar een kopie van je diploma.

Ook om beeldmateriaal, geschiedenis en informatie over een school op te vragen kan je terecht bij onze archivaris. Vul daarvoor het formulier in en de archivaris helpt je zo snel mogelijk verder.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van het onderwijs in Antwerpen? Vergeet dan zeker niet om eens een bezoekje te brengen aan het OMUSA (Onderwijs Museum Stad Antwerpen)!