Crea 16

kleuterschool en lagere school

1e kleuterklassen

K1a met juf Lene

k1a

K1b met juf Jessica

k1b

 
 
jarig

Op 5 september vierden wij de 1e jarige in onze klas:hip hip hip hoera voor Liza! Ze blies 3 kaarsjes uit en we speelden speciaal voor Liza Happy Birthday op onze instrumenten. Proficiat Liza!

 
 
kool

Vandaag bekeken we een bloemkool van heel dichtbij. We hebben eraan gevoeld, geroken en de meeste kleuters hebben ook geproefd. Lekker! 
De groene bladeren konden we niet eten, maar de witte roosjes en het hartje van de bloemkool wel. En de overschot die ging naar de konijntjes! 

 
 
feest

Hatice werd 3 jaar en dat vierden we graag! Hatice schilderde zelf haar olifantenkroon, we zongen samen Happy Birthday, maakten muziek, en de jarige mocht ook 3 kaarsjes uitblazen. 
Hip hip hip hoera!

 
 
zand

Jojo en Mima (de popjes uit schrijfdans) maakten op het strand een grote zandberg. De kleuters mochten nadien in de zandbak ook hun eigen zandberg maken.

 
 
klim

Heel de lagere school was op uitstap naar het Peerdsbos. De kleuters hadden dus heel de school voor hen alleen. Ideaal om te gaan klimmen en klauteren in de grote turnzaal.

 
 
plas

Regenjas, laarzen en paraplu.. helemaal klaar om in de regen te spelen en in de plassen te springen!! :-)

 
 
herfst

Deze week leerden we een vinger versje over de regen en sorteerden we kastanjes, eikels & herfstbladeren per soort, we proefden een champignon, maakten zelf  paddestoelen van papier maché,  "maakten paddestoelensaus" in onze poppenhoek en nog veel meer...

 
 
ei

K1 mocht voor een dino ei zorgen! Spannend afwachten en ons voorbereiden op de komst van de dinobaby: eieren sorteren, met dino’s stempelen, zelf in dino’s veranderen, dino beenderen zoeken in de zandbak en zoveel meer ! :-)

 
fiets

Volop aan het oefenen voor ons officieel loopfiets diploma.