Crea 16

kleuterschool en lagere school

2e kleuterklassen

K2a met juf Corry

K2a

K2b met juf Karo

K2b

draai

Schrijfdans "de watermolen" met scheerschuim op de tafel.. draaien.. draaien.. draaien..

ezel

We gingen met de bus naar de kinderboerderij. Daar kregen we een rondleiding van boerin Eveline. We zagen een reuzegroot varken, mochten de geiten en schapen borstelen. Hebben de kippen eten gegeven en mochten zelfs op de huifkar. Ook hebben we konijnen en muisjes geaaid. Het was een super leuke dag! 

boer

Mooi weer, alle dieren gezien en geaaid ,  geiten geborsteld., kippen eten gegeven , een tochtje in de huifkar topdag.

 
 
bos

We leerden al over het restaurant, gezond eten, enzovoort. Deze week beleefden we samen het boek "Tommie en de torenhoge boterham" : de juf las voor en de kleuters mochten kijken, ruiken en soms ook proeven van het lekkers dat Tommie op zijn boterham smeert (een rozijntje, een stukje kaas, een knapperig blaadje sla, ...). Daarna bouwden we met kaplablokken een boterham, net als Tommie, hoger dan het dak van ons huis! We "bakten" pannenkoeken van zoutdeeg en lieten die als echte koks draaien in de pan, en we smeerden onze eigen boterham met een dun laagje boter en heerlijke hagelslag, hmmmm! (Niet makkelijk, die hagelslag netjes op je brood mikken!) 

Al enkele weken leren we over het restaurant, gezond eten, enzovoort. Deze week beleefden we samen het boek "Tommie en de torenhoge boterham" : de juf las voor en de kleuters mochten kijken, ruiken en soms ook proeven van het lekkers dat Tommie op zijn boterham smeert (een rozijntje, een stukje kaas, een knapperig blaadje sla, ...). Daarna bouwden we met kaplablokken een boterham, net als Tommie, hoger dan het dak van ons huis! We "bakten" pannenkoeken van zoutdeeg en lieten die als echte koks draaien in de pan, en we smeerden onze eigen boterham met een dun laagje boter en heerlijke hagelslag, hmmmm! (Niet makkelijk, die hagelslag netjes op je brood mikken!) Geniet lekker mee van de foto's!