Crea 16

kleuterschool en lagere school

3e klassen

L3a met meneer Chris 

L3a

 

L3b met juf Kim

L3b

kom

De leerlingen van het derde leerjaar maakten eigenhandig een werkend kompas in de klas. Met een kurk, een naald, een bak met water en een magneet zorgden de leerlingen ervoor dat ze het noorden nooit meer kwijtraken! Oost west, de toppers van L3 deden super hard hun best!

peer

Even ravotten in de vrije natuur. Dat deed deugd!

crea

Achter de veilige muren van onze klas hebben wij niet stilgezeten. Kijk maar eens hoe creatief wij zijn in corona-tijden.

feest

De klas is de enige plek waar je tegenwoordig een stevig kerstfeest mag organiseren. Eten en drinken, dansen en zingen, spelen en geschenken uitwisselen...Het kan en mag allemaal!

o

Zelfs corona kan deze traditie niet verstoren. Met zachte jazz op de achtergrond genoten we van het lekkers en van de gezelligheid.

carnaval

Na een week van rare kapsels, gekke hoeden, pyjama's achterstevoren en binnenstebuiten kwam het hoogtepunt op vrijdag! Wat zagen jullie er weer beeldig uit! :-) Met dank aan onze fotograaf Wies.

boek

Alle leerlingen kozen een boek en maakten er een spreekbeurt en een creatieve verwerking bij! Het was een plezier om het enthousiasme en de creativiteit van deze boekenwormpjes te mogen beleven. Knap gedaan!

vb

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand en dankzij de Theatergarage bekeken en beluisterden we in de klas de verwerking van 'Een held' van Lies Van Gasse. 'Een held 2.0' is een online hervertelling van het verhaal van Gawein en de Groene Ridder. 
Achteraf gingen we aan de slag met groene verf.

Het was geen grap! We gingen écht optreden voor de ouders op 1 april! Corona besliste er anders over.
Maar... we prikken een nieuwe datum na de paasvakantie.
Geniet van het voorproefje: repetitie voor "Yellow Submarine". 
Hou het veilig en tot snel.

1

Ravotten op de avonturenberg van Be-Mine, bezoek aan de mijn van Beringen, spel, sport en slapen in Jeugdherberg 'De Roerdomp'.

2

Bezoek aan het openluchtmuseum 'Bokrijk' met een speelroute en een workshop broodbakken. 's Avonds frietjes met vol-au-vent of falafel en een ijsje.

3

6 kilometer wandelen naar de speeltuin en naar het 'Fietsen door het water'. Bye bye Bokrijk! We beleefden een prachtige 3-daagse en maakten veel mooie herinneringen.

man

Recept voor een mandala: enkele toffe klasgenootjes, een stuk touw, stoepkrijt en een zonovergoten speelplaats.

snoep

We koppelen het nuttige aan het aangename. Een lesje techniek over construeren en hechten vullen we in met het bouwen van peperkoekenhuisjes! 
En o ja, we maakten ook munt-ice-tea i.f.v. koken, bevriezen en smelten, maar daarvan zijn spijtig genoeg geen foto's.

warm

Te warm in de klas? Dan gaan we toch gewoon naar het Boelaerpark!

droom

Allemaal dromenvangers, een rare snuiter en 3 engeltjes.