Crea 16

kleuterschool en lagere school

5e klassen

L5a met juf Lynn

L5a

 

L5b met juf Eva

L5b

bos

Een zalige dag in het Peerdsbos. Een toffe samenwerking met alle leerlingen van de 5de klas zorgde ervoor dat ze in hun opdrachten geslaagd waren. De opdrachten luidden als volgt: een blotevoetenpad maken van minstens 10m lang, geef 3 leerlingen een 'bos'kapsel, maak een afdruk van minstens 5 verschillende bladeren, maak de namen van de juf met materialen die je vindt in het bos,...

klei

We zijn sinds kort aan de slag gegaan met het schoolproject 'WATER'. Hiervoor hebben we al een knap aquarium getekend, een dialoog gevoerd als 2 vissen of kwallen en tot slot ook al een visschoteltje gemaakt uit klei.

vogel

We zorgen voor een warme plek voor de vogeltjes in de winter. Eerst de juiste afmetingen aanduiden, daarna 'zo nauwkeurig mogelijk' zagen en uiteindelijk het warme nestje in elkaar timmeren. Een leuke techniekles!

p

Bedankt aan de oudervereniging om (coronaproef) een lekker eitje, yoghurt en fruit te voorzien tijdens ons ontbijt. 
Gezellig ontbijten, babbelen en plezier maken!

col

Ons project 'oceanen en zeeën' krijgt stilletjes aan vorm. We zijn aan de slag gegaan met een schilderij van David Hockney en Malevich. Een collage met scheur- en plakwerk. Het resultaat kunt u binnenkort bewonderen op school...

dag

Joepie, wij gaan naar zee. Eerst even de ouders uitzwaaien om nadien een weekje te genieten aan zee. Na een 2uur durende busrit zijn we veilig aangekomen. Ons eerste bezoekje aan het strand was ook een topper.

zee

De gidsen gaven ons op een speelse manier een kijkje op het leven op het strand en in/rond de zee. Meneer Marc en meneer Marco kwamen op bezoek. Zij hebben ons ook geholpen tijdens de avondquiz.

plopsa

Na een korte wandeling en spelletjes op het strand, zijn we opgehaald door een toeristisch treintje. Dit bracht ons naar Plopsaqua. Na een vermoeiende dag waren we blij dat we frietjes konden eten.

mus

Deze ochtend werden we opgehaald door een toeristisch treintje dat ons naar het Abdijmuseum Ter Duinen bracht. Hier kregen we een leuke inkijk op het abdijleven en het gebouw. In de namiddag genoten we nog van een laatste keertje spelen op het strand en de duinen. We sloten de zeeklassen af met een fijne bonte avond.

jes

Het is natuurlijk méér dan zomaar een wandeltocht. Een tocht die begon in het Harmoniepark. Onderweg kwamen we verschillende multisportopdrachten tegen die de leerlingen in kleine groepjes tot een goed einde moesten brengen. Top!