Crea 16

kleuterschool en lagere school

De boekenmoekes (&-bompa)

In het teken van leesbevordering gingen wij in 2013 van start met het project "De Boekenmoekes".
Hier alvast een voorproefje:

boekenmoekes 1

Boekistan, 2 september 2013        

 

Lieve kinderen,

Jullie kennen ons vast nog van vorig jaar. Wij zijn De Boekenmoekes. Op dit moment zijn  we nog gezellig met vakantie  in Boekistan maar nu het nieuwe schooljaar is begonnen, wordt      het ook voor ons tijd om terug naar huis te keren. We hopen dan ook dat jullie na een geweldige vakantie weer helemaal klaar zijn om aan de slag te gaan want net zoals vorig  jaar nemen we een heleboel leuke boeken voor jullie mee.
 
Moeke en ik hebben tijdens onze vakantie hier al veel plezier beleefd aan al die boeken. Sommige boeken waren zo spannend dat we wel eens vergaten dat we ook nog andere dingen moesten doen. Een keer was het zelfs zo dat moeke zo erg verdiept zat in haar boek dat ze niet     merkte dat een Boekistanees konijntje aan haar schoen zat te knabbelen. Toen ze dan ’s avonds haar boek aan de kant legde en zag dat er een groot gat in haar schoen za (waar haar dikke teen doorstak hihi) schrok ze wel even. Ik moest daar natuurlijk heel hard om lachen en juist omdat ik het zo grappig vond, dacht moeke dat ik een gat in haar schoen had gemaakt. Hahahahaha, die moeke toch! De volgende dag was het moeke’s beurt om eens hard te lachen.     Ik had me gezellig in het zonnetje gezet om een leuk boek te lezen maar ik was natuurlijk vergeten me goed in te smeren met zonnebrandcrème. Aan het eind van de dag zag zo rood als een tomaat. Nu kan ik er wel om lachen maar die avond vond ik het minder leuk.

Goed lieve kinderen, ik moet ervandoor. Moeke is op me aan het wachten want vandaag gaan we voor de laatste keer naar een Boekistaneese boekenbeurs.

Tot snel allemaal!
Zonnige, lieve e
n leesachtige groetjes, Moeke en Moeke (De Boekenmoekes)

 

Enkele sfeerbeelden over dit project:

 

De Boekenmoekes (&-bompa)

In het teken van leesbevordering gingen wij dit jaar van start met het project "De Boekenmoekes". Hier alvast een voorproefje:

boekenmoeke2

 

Boekenmoekes vertellen in de klas / op zolder

Regelmatig komen de Boekenmoekes vertellen in de klas.

boekemoekes 3

 

Eerste boekenverkoop

Tijdens de ouderavond vond de eerste boekenverkoop plaats. Kinderen en boekenmoekes verkochten tweedehandsboeken in een gezellige sfeer. Aangepaste hapjes en drankjes maakten van het hele gebeuren een fijne activiteit.

boekemoekes 4

 

Crea 16 leest!

Onze Boekenmoekes en Boekenbompa zijn nog steeds met vakantie in Boekistan.  Ze vroegen aan alle kinderen en leerkrachten van Crea 16 om tijdens de zomervakantie een foto van zichzelf te nemen als ze aan het lezen waren.  De reacties zijn zo overweldigend, dat na de inkomhal ook onze tweede gang vol foto’s wordt gehangen.  Uiteraard blijven nieuwe foto’s nog steeds welkom. We wensen iedereen weer een heel schooljaar leesplezier!

n

 

Tweede boekenverkoop

Tijdens de ouderavond vond de tweede boekenverkoop plaats. Kinderen en boekenmoekes verkochten tweedehandsboeken in een gezellige sfeer. 
Het was weer een heus succes!! 

boek