Crea 16

kleuterschool en lagere school

Het schoolproject 2019-2020: Crea 16 = Graag zien

Dit jaar kozen wij voor het schoolproject "Crea 16 = Graag zien"
Doorheen het schooljaar komen er veelvuldig activiteiten rond dit thema aan bod.

Hieronder enkele sfeerbeelden:

 
pt
 
hartje
 
 
 
De leerlingen van L4b gingen een dag naar het rusthuis. Ze speelden er samen met de bewoners bingo, dienden het eten op, hielpen bij de Vlaamse kermis en bezochten de keuken. Maar bovenal gaven ze veel liefde en vriendschap aan de ouderlingen. Een gezellige dag voor jong en oud!
 
ru
 
 
L5 - Crea 16 is elkaar graag zien!

De titel van ons project dit schooljaar. De leerlingen van L5 zijn alvast goed begonnen: helpen in de kleuterklas (spelletjes spelen, knutselen, poppenspel) begeleiden van de speelkar, opruimen van de speelplaats, elkaar complimenten geven, gaan voorlezen in de crèche... allemaal activiteiten die onder deze noemer passen.

vg

 

L5a - Op bezoek bij De Markgrave 

De leerlingen van L5a kregen de kans om een bezoek te brengen aan Markgrave dagcentrum voor blinden en slechtzienden. Na een interessante rondleiding gingen zijzelf aan de slag als ‘blinde’ of ‘slechtziende’. Boterhammen smeren, glaasje inschenken, spelletjes spelen, wandelen, kralen rijgen, brailleschrift... wat een uitdagingen!

blind

 

L5a - Op bezoek in woonzorgcentrum Dageraad

“Crea 16 is graag zien” dit hebben wij weer bewezen door een bezoekje te brengen aan de oude mensen in het woonzorgcentrum. Na een gezellige spelletjes voormiddag werden we uitgewuifd door tevreden oudjes met blijde glimlachen op hun gezichten.

uiy

 

L1b - Zingen in woonzorgcentrum De Dageraad

In functie van ons project "Graag zien" gingen we zingen in het woonzorgcentrum ‘De Dageraad’.

zing

 

K3b - Op bezoek bij de blinden en slechtzienden in de Markgrave

We kregen een korte rondleiding door enkele ateliers. Kleien, handwerk, fitnesszaal, we deden een babbeltje met de mensen. Nadien mochten we zelf ondervinden wat slecht zien of blind zijn betekent. Met een blinddoek hebben we getekend, kralen geregen, we hebben een glas leren vullen met water, hoe speel je spelletjes en, ....enz. ​Het was een fijne voormiddag.

blind