Crea 16

kleuterschool en lagere school

Muzisch project 2016-2017: ROGGBIV

Gedurende het schooljaar verkenden de leerlingen van het zesde leerjaar het concept “wonderlijke kleuren” vanuit de verschillende muzische domeinen.

Via een procesmatige aanpak en aan de hand van vooropdrachten stelde elke leerling een scrapbook samen. Op deze manier verdiepten de kinderen zich op een speelse manier in het onderwerp. Onze leerlingen leerden op deze manier het thema vanuit diverse invalshoeken te beschouwen.

Aan de basis van het muzisch proces liggen impressies. Zij vormen de voedingsbodem voor expressie; een persoonlijke verwerking  van de indrukken die werden opgedaan  tijdens de workshops.

Om dit proces te realiseren werd onze kinderen de kans gegeven om te exploreren en experimenteren om zo het toonmoment vorm te geven. Het toneelstuk is samengesteld uit een greep van muzische activiteiten, waarbij er gezocht wordt naar een mooi evenwicht tussen de domeinen beweging, muziek, drama, beeld en media.

Met de bundeling van ieders talent laten de leerlingen jullie op deze manier mee genieten van het muzisch traject dat ze tijdens dit schooljaar aflegden.

 

ROGGBIV

Zwart heeft het gehad en wil de macht grijpen. Zwart probeert de kleuren één voor één te elimineren en lijkt er nog in te lukken ook. Toch heeft Zwart het wat moeilijk met zijn tegenpool “Wit”. Is het een bondgenoot of geduchte tegenstrever ? Zal zwart in zijn opzet slaan ?

"Het leven is niet zwart of wit, maar bestaat uit onnoemelijk veel tinten grijs"

 

L6 - Muzisch project: scrapbooks

Enkele mooie werkjes vanuit de scrapbooks

kleur

 

L6 - Workshop waslijn

Een enthousiast team van ouders stak een fijne workshop in elkaar rond het ontwerpen en maken van toneelkostuums.

waslijn