Crea 16

kleuterschool en lagere school

Muzisch project 2018-2019: OVER-WINNEN (VERLIEZEN)

"OVER-WINNEN (VERLIEZEN)"

De leerlingen ontvingen in september een “scrapbook”. Op dat moment was het boek nog leeg… 
Heerlijk want in de loop van het schooljaar konden en mochten de kinderen hun ideeën en verwerkingsopdrachten hierin verzamelen.  

Op het einde van dit schooljaar weerspiegelt dit boek de persoonlijke zoektocht rondom het thema OVER-WINNEN. 
Eenieders talenten, wensen en voorstellen vormen de basis om het muzisch traject verder uit te bouwen.  

Vanaf januari volgen de verdiepingsopdrachten. Deze zorgen ervoor dat het muzisch proces richting toonmoment gaat evolueren.  
Het toonmoment wordt samengesteld uit een groep muzische activiteiten (vnl. workshops) welke we in een latere fase laten afrijpen.  
Het uiteindelijke toonmoment is echter geen doelstelling op zich! Het zal altijd ondergeschikt blijven aan de muzische werksessies die aan de voorstellingen zijn vooraf gegaan.  

Inmiddels heeft onze zesde klas al een hele weg afgelegd en zijn we reeds in deze verdiepingsfase beland. Vaak blijft het nog in deze fase zoeken naar het juiste evenwicht tussen de verschillende muzische domeinen en zullen de kinderen gestimuleerd worden om zich te blijven ontwikkelen binnen de verschillende muzische domeinen (drama, beweging, media, muziek en beeld).  

Deze gemotiveerde groep heeft er duidelijk zin in. Wij hebben dan ook het volste vertrouwen dat onze zesde klassers een mooi muzisch proces doorlopen en telkens de lat voor zichzelf een beetje hoger durven te leggen. Op deze manier hopen zij dat jullie op het einde van het schooljaar kunnen meegenieten van deze muzische trektocht.  

Voorlopig wil ik hier OVER stoppen met berichten. OVER enkele weken, maanden hopen we jullie te mogen OVER-donderen met een OVER-heerlijke voorstelling. 

 

Meester Wim 

 

L6 - Enkele impressie voor het Eindtoneel

Een kleine impressie van workshops als voorbereiding voor het eindtoneel.
 
work