Crea 16

kleuterschool en lagere school

Films

 

 
 
foto

N.a.v. het schoolproject "Graag zien" werkten we rond het boek "Het land van de grote woordfabriek". Nadien mochten de leerlingen van L1b zelf lieve woorden en zinnen verzinnen met hun letterdoos en maakten ze er per 2 een stopmotion van.

film

De leerlingen van L4b maakten een videoboodschap voor hun jarige juf.

ridder

Het taalthema stond in het teken van "Ridders" en dat gaf ons een goede reden om een tof liedje te voorzien van een videoclip! Elk groepje werkte een strofe uit. We haalden al onze ridder- en prinsessenspullen uit de kast en trokken op een mooie dag naar de speeltuin voor de opnames. Achteraf zongen we het lied samen in. Het resultaat ziet u hier...
Veel kijkplezier!

film

Een kleine impressie...

optocht

Na de 3 toonmomenten van de lagere school konden we nog genieten van de dierenoptocht van de kleuters en 1ste leerjaar.

film

N.a.v. het boek "De Stip" gingen wij op stippentocht.. de kleuters mochten elke gevonden stip fotograferen met de ipad.

super

Supermama, superpapa ... dankjewel ;-)

sin

Een kleine impressie...

calder

Experimenteren met de kleuren en de 'draad' van Alexander Calder.

ensor

We maakten een stop-motion op een schilderij van Ensor.

 
 
 
james

We maakten een stop-motion filmpje bij een schilderij van Ensor. Met klei, papier en een iPad kwamen de schilderijen tot leven. 
We zijn best fier op het resultaat!

 
 
 
 
film

De hoekenklas in L5 is met succes weer opgestart en kon al rekenen op veel enthousiasme van iedereen! Tijdens onze eerste rotatie kwam o.a de technologiehoek: helikopters aan bod.
 

 

 
 
 
vis

De allerkleinste kleuters werkten lang rond het boek "Bravo, klein wit visje" 
Als afsluiting gaven ze een knap toonmoment.

 
 
 
film

De kinderen van L3B maakten in groepjes een stopmotionfilmpje. Het lied werd ook samen ingezongen. Hier kan je genieten van Ridder Martijn en Ridder Koen.

 
 
 
prinsesjes

De leerlingen van de vijfde klassen kregen een workshop van de Sprookjesweverij op school. Met z'n allen maakten ze samen het decor, spraken de stemmetjes in, en hielpen mee met de stop-motion. Hier zie je het resultaat.

 
 
 
ridders

De leerlingen van de vijfde klassen kregen een workshop van de Sprookjesweverij op school. Met z'n allen maakten ze samen het decor, spraken de stemmetjes in, en hielpen mee met de stop-motion. Hier zie je het resultaat.

 
 
 
boek

N.a.v. het schoolproject "BOEKEN" werkten wij het prentenboek "De paraplu" uit.

 
 
 
boekje

N.a.v. het schoolproject "BOEKEN" dansten wij met onze boeken.

 
 
 
ridder

N.a.v. het schoolproject "BOEKEN". We verwerkten het lied "Ridder Martijn & Ridder Koen" tot een muzikaal schimmenverhaal.

 
 
 
ridders

N.a.v. het schoolproject "BOEKEN". We verwerkten het lied "Ridder Martijn & Ridder Koen" tot een muzikaal schimmenverhaal.

 
 
 
jespo

Een aantal leerlingen van L5 en L6 namen op woensdag 20 april deel aan de halve finale "just dance" van Jespo. Door hun prachtige vertoning stoten ze door naar de finale! SUPER!!!!

 
 
 
ge

Een dramatische drama-oefening in L4B.

 
 
 
slap

 

 
 
 
vis

N.a.v. de Roald Dahl "de griezels". We griezelden erop los met potlood en papier en veel zangplezier.

 
 
 
dag

N.a.v. het project "CreAntwerpen" werkten wij rond de haven & boten. We knutselden ook een duikboot en doken hiermee het diepe water in.. 

 
 
 
in

Filmpje gemaakt door de leerlingen van L4 voor de infoavond. 

 
 
 
part

Tijdens MuVo maakten de kinderen een eigen klenkpartituur: ze kozen een thema en maakten gebruik van stemgeluiden, lichaam en muziekinstrumensten.

 
 
 
hal

Tijdens de halve finale van Jespo Just Dance op 22 april in CC Merksem, wonnen onze leerlingen de prijs van ‘Beste choreografie bedacht door de leerlingen’. Proficiat aan alle deelnemers!!

dans

Onze school behaalde op de wedstrijd van ‘Jespo Just Dance 5+’ de prijs voor ‘Beste mix van dansstijlen’.  Proficiat aan Eva, Kato, Ster, Julie, June, Ghislaine, Suze, Amber, Mila en hun coach Emanuela!

 
 
 
fc

N.a.v. het project sprookjes werkten wij rond het sprookje "Roodkapje".
Eerst volop het verhaal leren kennen a.d.h.v. poppenkast, verkleedkledij, drama, ... daarna achtergrond schilderen en personages fotograferen...

 
 
 
dip

De leerlingen van L5 namen in functie van een filmwedstrijd en het schoolprojecht rond "sprookjes" een lipdub op op het nummer "Jump for joy - 2 unlimited". De lipdub werd opgenomen in de gangen van onze school "Crea 16". Voor iedereen was het een leuke ervaring.

 
 
 
sport

Tijdens de repetitie voor de bonte avond werd er al heel wat afgedanst.
Onder impuls van juf Jessica ging iedereen alvast uit de bol. 

 
 
 
pol

N.a.v. het project KUNST werkten we in de 2de kleuterklas rond verschillende kunstenaars..
Hier kropen we in de huid van J. Pollock.

 
 
 
snuf

Tijdens het thema "brandweer" vertelden we in onze 2de kleuterklas het verhaal van "Snuffie en de brand" van Dick Bruna.
Dit verhaal probeerden we na te spelen met poppenspel, toneel, via schilderijen en maakten zo ons eigen filmpje ervan.. ;o)