De Beren

kleuter- en lagere school

Inschrijven

Op zoek naar een school in Berendrecht?  

Inschrijven in de loop van schooljaar 2020-2021 

Je kan jouw kind voor het lopende schooljaar 2020-2021 inschrijven tijdens de schooluren. Maak hiervoor een afspraak in onze school.  

Aanmelden en inschrijven voor schooljaar 2021-2022 

Alle Antwerpse scholen gebruiken het aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’.  

Wil je graag inschrijven in onze basisschool? Dan moet je jouw kind in de periode januari-maart. eerst aanmelden. Meer informatie over hoe je dat doet, vind je op de website van Meld je aan.  

Fysieke bezoekmomenten of digitale alternatieven 

In de periode februari-maart organiseren we rondleidingen in onze school. Zo krijg je als nieuwe ouder snel een beeld van onze werking en onze troeven. Onze school volgt de veiligheidsmaatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen. De kleurcodes zullen bepalen of onze bezoekmomenten fysiek kunnen doorgaan.  

Tegen 15 januari 2021 communiceren wij op deze pagina een concreet scenario voor elke kleurencode. 

Groen en geel: de bezoekmomenten kunnen fysiek doorgaan als we de nodige veiligheidsmaatregelen kunnen respecteren. De bezoekmomenten vallen in de periode februari-maart. Tegen 15 januari communiceren we de datums van de rondleidingen op deze pagina.  

Oranje en rood: de bezoekmomenten kunnen niet fysiek doorgaan. We voorzien digitale alternatieven om ouders te informeren over onze school. We werken momenteel hard aan digitale alternatieven. Tegen 15 januari communiceren we de digitale alternatieven op deze pagina.  

Wil je via mail op de hoogte gebracht worden van de planning van de bezoekdagen of de digitale alternatieven? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen. 

Hoe werkt het aanmelden voor een school in Antwerpen? 

Aanmelden met voorrang 

De voorrangsperiode start op 14 januari 2021 (9.30 uur) en loopt tot 29 januari 2021 (17 uur). Tijdens de voorrangsperiode kunnen kinderen aangemeld worden als een broer of zus ingeschreven is op onze basisschool. Ook de kinderen van het personeel kunnen tijdens die periode aangemeld worden.  

Stap 1: Meld jouw kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt). 
Stap 2: Je krijgt een e-mail en brief waarin staat of jouw kind kan starten in de school. 
Stap 3: Schrijf je kind in. 

Aanmelden zonder voorrang 

De tweede aanmeldperiode start op 25 februari 2021 (9.30 uur) en loopt tot 23 maart 2021 (17 uur). Tijdens deze tweede aanmeldperiode kunnen alle andere kinderen aangemeld worden. Je kan dan als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven. 

Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen. In de volgende alinea op deze pagina vind je meer informatie over de rondleidingen in onze school. 
Stap 2: Meld jouw kind online aan. Zet de scholen in volgorde van voorkeur. Als je jouw kind in onze school wil inschrijven, zet je onze school op de eerste plaats.
Stap 3: Nadat je jouw kind hebt aangemeld, krijg je in april een bericht van Meld je aan. In dat bericht staat in welke basisschool in Antwerpen je jouw kind mag inschrijven. 
Stap 4: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in. 

Hulp nodig?  

Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Contacteer:  
Helpdesk Aanmelden  
T: 0800 62185  
helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be  meldjeaan.antwerpen.be  

Of neem contact op met onze school. We helpen je met plezier verder.