De Evenaar

kleuter- en lagere school

Gerenoveerd schoolgebouw, klaar voor de toekomst

Binnenkort starten er enkele werken in onze school. Zo worden de speelplaatsen opnieuw aangelegd en voeren we enkele interne renovatiewerken uit. Dit alles in functie van de doorlichting van onze school. Deze zomervakantie zullen het sanitair en de refter van de lagere school worden vernieuwd. Enkele foto's van de werken kan je bekijken in dit album. Deze werken zullen afgerond zijn op 1 september 2020. De leerlingen zullen vanaf volgend schooljaar dus gebruik kunnen maken van deze nieuw ingerichte ruimtes.

De werken worden opgedeeld in verschillende fases. We proberen de meest belastende werken te bundelen in de vakantieperiodes, zo is de impact voor de leerlingen en het schoolteam het kleinst. Voor meer info over de planning kan je het document ‘De Evenaar_Planning werken’ raadplegen.

Om zowel het schoolgebouw als de gebruikers te ontlasten, werd er samen met de school beslist om de 2 kleuterklassen (+ zorgklas) tijdelijk te verhuizen naar de Pionierstraat (KS De Musjes). Zo krijgen we in De Evenaar wat extra ruimte vrij om de interne renovatiewerken uit te voeren.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je deze het beste stellen via het Vraag- en Meldpunt van het Stedelijk Onderwijs. We proberen onze website zoveel mogelijk te vernieuwen, zodat je de voortgang van de werken kan volgen. 

Concreet gebeuren deze zaken:

  • De speelplaatsen van de kleuter- en de lagere school worden volledig heraangelegd;
  • Er wordt een toegankelijke luifel voorzien op de speelplaats van de lagere school;
  • Er wordt een fietsenstalling geplaatst op de speelplaats van de kleuterschool;
  • De inkomhal van de school wordt vernieuwd;
  • Het sanitair wordt vernieuwd;
  • De refter wordt vernieuwd;
  • Allerlei interne verbeteringswerken.

Meer weten over de werken? Bekijk dan zeker de presentatie die de architect maakte!