De Horizon

kleuter- en lagere school

Werken speelplaats

Een nieuwe speelplaats voor De Horizon

Update 10 september 2018

De speelplaats en het sanitair zouden tijdens de zomervakantie van 2018 vernieuwd worden, zodat de leerlingen en leerkrachten geen last zouden ondervinden van de werken. Helaas heeft het project vertraging opgelopen. Dit betekent dat er momenteel nog geen werken uitgevoerd zijn. Om de veiligheid van de leerlingen te garanderen en de werking van de school niet te hinderen, zullen de werken uitgesteld worden. De timing is nog niet bekend, maar van zodra er nieuws is wordt er een update gepost op deze websitepagina. 

Juni 2018

Het Stedelijk Onderwijs wil een veilige en geschikte leer- en werkomgeving garanderen voor de leerlingen en schoolteams. Met oog voor duurzame materialen en technieken worden er daarom jaarlijks schoolgebouwen aangepast aan kwaliteitsnormen als bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne.

De dienst Patrimonium van het Stedelijk Onderwijs heeft besloten om de speelplaats van De Horizon volledig te vernieuwen. De nieuwe speelplaats zal ruimer zijn. Elke leerling zal voldoende bewegingsruimte hebben. Om aan deze norm te voldoen, zal de speelplaats voor een gedeelte uitgebreid worden op het dak. Hiervoor wordt er een nieuwe luifel gebouwd. Het gedeelte op het dak wordt een rustige speelzone, de actievere speelzone (voetbalveldje, fietsparcours) blijft op het gelijkvloers.

Het Stedelijk Onderwijs wil investeren in een groene, ruime en avontuurlijke speelplaats met:

  • speeleilanden
  • bomen
  • een fietsparcours
  • boomstambalken

Het sanitair wordt ook volledig vernieuwd en er wordt een buitenklasje ingericht. 

Sfeerbeelden

Benieuwd naar hoe de speelplaats er ongeveer uit zal zien? Bekijk de inspiratiebeelden en de schetsen.