De Kleine Stad

stedelijk basisonderwijs

Onze school

Welkom bij De Kleine Stad! Jouw kind leert hier door te spelen en te exploreren. De stad is daarbij de ideale leeromgeving: elke uitstap is een boeiende (levens)les. We sporten in het Stadspark, zorgen mee voor een verkeersveilige buurt en ruimen afval in onze wijk.

Jouw kind is uniek

In De Kleine Stad leert je kind maximaal. We kijken naar wat je kind nodig heeft, welke talenten het heeft en waarin het nog kan groeien. Daarbij volgen we elk kind individueel op. Ons ervaren team ondersteunt jouw kind of geeft het extra uitdaging. Zo halen we het beste uit elke leerling en bieden we een sterke basis voor het secundair onderwijs.

Goed voelen staat centraal

We willen dat elk kind zich goed en welkom voelt in De Kleine Stad. Onze kleuters starten in een apart gebouw in het groen, met kippen en een moestuin. We bereiden hen zachtjes voor op het eerste leerjaar.

In De Kleine Stad communiceren we open met elkaar. We geven kinderen eerlijke feedback en leren hen op een respectvolle manier met elkaar praten en samenwerken.

Leraar als coach

Onze ervaren leerkrachten zijn in de eerste plaats coaches die leerlingen begeleiden bij het leren. Je kind leert met stapjes problemen aanpakken en oplossen. We stimuleren het kind om voor zichzelf te zorgen en altijd zelfstandiger te worden.

Ouder, wees welkom!

Ook als ouder ben je heel welkom in onze school. Je kan onze leerkrachten altijd aanspreken op de speelplaats of aan de klasdeur. Ook via e-mail en Smartschool bereik je ons vlot. We zien je als een echte partner van onze school. We communiceren open over de groei van je kind en laten je meewerken in de klas. Elke ouder die wil, kan komen voorlezen, helpen met knutselen, koken, …

Voel je thuis in De Kleine Stad, waar samenwerken alles is!