De Kolibrie

kleuter- en lagere school

Oudervereniging

WAT PRECIES DOET DE 'OV' EN WAARVOOR DIENT ZE?

De oudervereniging vergadert.

De oudervereniging werkt mee aan een betere school voor ALLE leerlingen. Met de betrokkenheid van de ouders wil ze voornamelijk werken rond volgende doelstellingen:

- Opknappen van de school door kleine klusjes te doen.
- Financiële giften aan de school waarmee de school bepaalde zaken kan aankopen.
- Organiseren van activiteiten waar de ouders elkaar kunnen ontmoeten en zo elkaar én de school beter kunnen leren kennen.

Volgens het reglement zijn alle ouders van kinderen die naar De Kolibrie gaan automatisch lid van de oudervereniging. Indien u ook graag op één of andere manier actief aan een betere/mooiere school wilt meewerken, stuur aub een email aan ovdekolibrie@gmail.com. U bent natuurlijk ook hartelijk welkom op de vergaderingen van de oudervereniging! Wij vergaderen in 2017 op 26 sep, 24 okt, 21 nov en in 2018 op 16 jan, 5 maart, 15 mei en 19 juni.

Hopelijk tot dan dus!

Uw oudervereniging
Voorzitters Kim Hanique en Ellen Van De Kerkhof

 

Ontbijtmanden van 2015

Ook dit jaar profiteerden op zondag, 19 maart 2017 talrijke families en vrienden van De Kolibrie van de ontbijtmanden die de oudervereniging had klaar gemaakt. 

Met de opbrengst gaat onze kleuterschool en onze lagere school nog leuker worden!

Hartelijk DANK aan alle helpers en afnemers!

Uw ONTBIJTMAND-team van de oudervereniging

 

Speelplaats LS 1 sep 16

Het motto van het project was 'Onze speelplaats gaat mooier worden en voor elke leerling een toffe plaats zijn!'

Dankzij enthousiaste ouders, leerlingen en leerkrachten is de SPEELPLAATS van de lagere school ondertussen een SUPER TOFFE PLAATS geworden!!

Het project-team van de oudervereniging

De Kolibrie werkt met 'contactouders'. Elke klas heeft dus een soort 'hoofdouder‘ - ouders die deze taak vrijwillig hebben opgenomen. Taken van de contactouders zijn voornamelijk: opmaken en verdelen van de klas-adreslijst, 'NIEUWS' bv. van de juf per email aan de andere ouders verspreiden (dus link tussen juf en ouders), organisatie van ‚OURDER VOOR DE KLAS‘ bij de 'DE DAG VAN DE LEERAAR (v/m)', coordineren van het cadeau voor de leerkracht op het einde van het schooljaar, enz. 

Indien u graag contactouder voor de klas van uw kind zou worden, laat het ons aub weten onder 'ovdekolibrie@gmail.com'. Elke medewerking is altijd welkom!! 

 

 

 

 

 

 

Een sterke school heeft een sterke oudervereniging nodig! Zou u graag een steentje willen bijdragen?

De vergaderingen van de oudervereniging gaan steeds maandelijks door in de KLEUTERSCHOOL van de Kolibrie. We vergaderen van 20 tot 22 u in het leerkrachtenlokaal, Sint Hubertusstraat 15, 2600 Berchem. 

In 2017 komen wij samen op 26 sep, 24 okt, 21 nov en in 2018 op 16 jan, 5 maart, 15 mei en 19 juni.

Wij kijken er naar uit om U WELKOM TE HETEN!

Uw oudervereniging