De Piramide

kleuter- en lagere school

Onze School

Een menselijke piramide in Stedelijke Basisschool de Piramide

De Piramide is een stedelijke basisschool op ‘t Kiel. In onze buurtschool springen we zorgzaam om met leerlingen, leerkrachten en ouders.

In de kleuterschool werken we via leefgroepen. Instappers zitten samen met oudere kleuters. Zo leren ze sneller nieuwe dingen. We werken in kleine groepjes. De kleuters bepalen mee de thema’s. Ze ervaren, exploreren, experimenteren en communiceren om de wereld rondom hen te verkennen. Zo leren ze bovendien ook vlotter Nederlands.

In de lagere school staan communicatieve vaardigheden centraal. De kinderen werken daarom vaak in groep of zijn interactief aan het werk. Zo zorgen we voor een betere kennis van de taal. Hun betrokkenheid in de klas is bovendien groter.

Onze leerkrachten geven samen met het zorgteam vorm aan het pedagogisch-didactisch beleid. Leerlingen die extra hulp nodig hebben, kunnen rekenen op aangepaste zorg.

Onze kleuterschool

De kleuterschool van De Piramide telt 4 leefgroepen. De kinderen kunnen zich uitleven op onze grote natuurspeelplaats.

Onze lagere school

De lagere school van De Piramide telt 6 klassen. De kinderen kunnen zich uitleven op onze grote natuurspeelplaats.

In De Piramide mogen de lagere klassen elk twee kinderen kiezen die hen vertegenwoordigen in de leerlingenraad. De kinderen doen hier voorstellen om de school en het schoolleven leuker te maken. Van bepaalde aankopen en veranderingen op de speelplaats tot het organiseren van feesten en maandthema’s. Het schoolteam houdt, in de mate van het mogelijke, rekening met de voorstellen uit deze leerlingenraad.