De Schroef

kleuterschool

Onze school

Welkom bij De Schroef

Kleuterschool De Schroef richt zich voornamelijk tot de kleuters van binnenschippers. Er zijn ook enkele plaatsen voorzien voor kinderen van niet-schippers.

Is je kind tussen 2,5 en 6 jaar en ligt je schip in de buurt van Antwerpen? Of heb je op één of andere manier een connectie met de haven? Misschien woon of werk je in de buurt? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in onze kleuterschool!

De Schroef is een groen plekje in de haven van Antwerpen, nabij de Straatsburgbrug. Ook Nederlandse, Waalse, Franse,... schipperskleuters die in de haven van Antwerpen komen, zijn welkom!

Door de jaren heen specialiseerden we ons in het kleuteronderwijs voor schipperskinderen. Zo hoeft je kind niet vanaf jonge leeftijd op internaat te gaan. Het kan zich bij ons perfect voorbereiden op de lagere school. Door de recente evoluties in de scheepvaart stellen we onze school nu ook open voor een beperkt aantal niet-schipperskinderen.

  • We hebben drie leeftijdsgroepen (2,5- en 3-jarigen samen, 4-jarigen, 5-jarigen). Iedere groep heeft een eigen leerkracht.
  • Tussen de schoolbezoeken door kan je kind leren op afstand. Voor iedere leeftijd is er een groot aanbod aan verteltassen en doedozen.
  • We hebben een grote, groene speelplaats. Je kind kan er volop kan bewegen, klimmen, klauteren, fietsen en veel meer.
  • Iedere kleuter heeft een eigen portfolio. Dit is een heen-en-weerschrift. Hierin kleven we werkjes, foto's, liedjes en tips. Zo heb je een goed zicht op de ontwikkeling van je kind.
  • We gaan regelmatig op uitstap. Zo gaan we naar de kinderboerderij, het theater, de Zoo, Technopolis, het bos, ...
  • We organiseren ook bosklassen, een Paasontbijt, een grote bbq en nog veel meer leuke activiteiten.