De Schroef

kleuterschool

Samenwerking De Schroef en LOVK

Samenwerking De Schroef en LOVK

Samenwerking De Schroef en LOVK

Het onderwijsleerpakket VoortVarend is speciaal geschreven voor varende kleuters aan boord en is tevens beschikbaar voor ouders die regelmatig De Schroef bezoeken. De ouders geven met VoortVarend zelf les aan boord onder begeleiding van een persoonlijke mentor.

 

Belgische ouders kunnen kosteloos gebruik maken van het nieuwe onderwijsleerpakket VoortVarend. Het geeft ouders de gelegenheid om aan boord zelf les te geven en het kind voldoende bagage te geven om naar het eerste leerjaar te gaan. Alle stof die een kind moet beheersen voor het eerste leerjaar is in ons pakket verwerkt. Per leerjaar worden er 10 thema’s  behandeld, waarin er naast taal en rekenen veel ruimte is voor creativiteit, probleem oplossend en kritisch denken en communiceren. Een manier van leren die aansluit bij de vaardigheden van de 21e eeuw, waarin het kind centraal staat.

 

Bovendien is het mogelijk om uw kind een dag of meerdere dagen naar een BSOS-school in Nederland te brengen (basisscholen onderwijs schipperskinderen), een ligplaatsschool (Rotterdam en Dordrecht) of de bijna 200 gastscholen in Nederland, zodat uw kind ervaring kan opdoen op een basisschool. Mentoren in Terneuzen en Maasbracht begeleiden al enige tijd met veel enthousiasme verschillende Belgische ouders en kunnen u informeren over de pakketten,  werkwijze en de mogelijkheid om een school in Nederland te bezoeken.

 

Nieuwsgierig geworden?

 

Belt u gerust naar de LOVK om te informeren naar de mogelijkheden.

Mariëlla Heijens - 0610990218

 

 

vrijdag 25 november 2016