De Sterrenkijker

kleuter- en lagere school

Troeven

Onze school - Visie - Team - Axenroos - Talentenarchipel - Troeven

Om jouw kind de kans te geven om uit te groeien tot de beste versie van zichzelf bieden wij ook nog na de schooluren een bijkomende brede waaier aan extra-curriculaire activiteiten. Deze worden gegeven door gedreven experten. Hier op deze en de volgende pagina's kan je het breed scala ontdekken dat we graag aanbieden.

Muziek - Woord - Beeld

Ontdek onze samenwerking met de Academie van Berchem
We werken actief samen met de Academie van Berchem (Deeltijds Kunstonderwijs).
 
Kinderen kunnen in ons schoolgebouw vanaf 6 jaar starten in 1 van volgende 3 domeinen: beeldende en audiovisuele kunsten, muziek of woordkunst-drama.
 

Sport, spel en beweging

Sport, spel en beweging in De Sterrenkijker
Samen met meerdere ervaren partners bieden we onze leerlingen, onmiddellijk na de schooluren, de kans op 1 uur extra beweging, sport en spel onder bekwame, gediplomeerde en professionele begeleiding.
 
Zo kunnen ze verschillende sporten en bewegingsactiviteiten ontdekken, die helpen bij de ontwikkeling van hun fysieke vaardigheden, gezonde levensstijl en sociale vaardigheden.
 

Engels, hoe jonger, hoe beter

Op een verfrissende en speelse manier Engels krijgen van een native speaker
Leerlingen die vroegtijdig in contact komen met de Engelse taal, hebben een grotere kans om de taal beter te begrijpen en te spreken. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden, het vergroten van hun woordenschat en het verbeteren van hun academische prestaties.
 
Bovendien geeft het hen ook toegang tot een groter aantal informatiebronnen en culturele ervaringen.
 

The Playground

Speels oefenen op o.a. zelfregulerende vaardigheden voor schoolgaande kinderen
Er zit meer in een spelletje dan je denkt. Spel opent een setting waarbij andere regels gelden en dus andere vaardigheden worden aangescherpt.
 
Het inspireert, daagt uit, motiveert om nieuwe dingen te ontdekken. De Spelexperts van ‘The Playground’ weten dan ook waar ze me bezig zijn.