De Vlinderboom

kleuter- en lagere school

VIsie rups

Ik ben welkom!

Kleuterschool De Vlinderboom is een warme school waar iedereen zich welkom

voelt, of je nu kind of volwassene bent. Je wordt bij ons altijd persoonlijk onthaald. Dat doen we zowel aan de schoolpoort, de klasdeur, op het secretariaat als bij de directie. Zo voelt iedereen zich thuis en gerespecteerd. We gaan graag in dialoog met al onze participanten. We houden iedereen op een transparante manier op de hoogte van het schoolgebeuren.

Ik in de groene omgeving!

Onze school ligt in het prachtige Te Boelaerpark in Borgerhout. Deze unieke locatie vormt een absolute meerwaarde. We maken graag gebruik van de connectie met de natuur

binnen onze schoolwerking. Het geeft ons de kans om samen te groeien, ons er goed te voelen en te ontdekken. Elke dag opnieuw willen we samen met de kleuters genieten van deze leerrijke en rustgevende groene omgeving. Het park inspireert ons om zorgzaam om te gaan met het milieu.

Ik voel me goed!

De Vlinderboom is een veilige leeromgeving. Voor onze kleuters en het schoolteam is differentiatie en samenwerking de normaalste zaak van de wereld. We focussen ons ook op positieve feedback en het geven van complimenten. Ons schoolteam professionaliseert voortdurend. We willen onze talenten en expertise delen. Op deze manier geven we superkrachten aan de kleuters. Elk kind is immers uniek.

Ik mag groeien!

De school is een oase waarin kleuters groeien. We leggen hiervoor een brede basis. Elk kind wordt daardoor iemand met betekenis, zowel binnen als buiten de school. De kleuters krijgen

voldoende tijd en kansen. Ze kunnen oefenen en leren op het tempo dat het beste bij hen past. Fysieke en mentale gezondheid zijn daarvoor heel belangrijk. Ook zelfstandigheid, taalvaardigheid, respect en inbreng zorgen voor deze groei. Elk klein rupsje wordt zo een mooie, sterke vlinder.

Ik en de anderen!

De school groeit door gedeelde verantwoordelijkheid. Samenwerken zorgt voor

een krachtige verbondenheid. We brengen zo het kleuter- en lagere schoolteam, ouders, kleuters en externe participanten samen. We versterken samen de school door te leren van elkaars competenties, inbreng, eigenheid en cultuur.