De Wereldreiziger

kleuter- en lagere school

Nieuws

vb. 05/12/2021
vb. 05/12/2021

Onze school in de krant (Gazet van Antwerpen): Starten in Coronatijd...

De directeur ruimt de laatste stoelen op.
Stedelijke Basisschool De Wereldreiziger start met pak nieuwe regels: “Het kriebelt nog meer dan anders” “1 september was altijd al bijzonder, maar nu kriebelt het nog meer dan anders. Ook al is het nog niet helemaal zoals we zouden willen, ik ben al blij dat ik weer alle kindjes in mijn klas heb en zonder mondmasker kan lesgeven.” Dafne Oorts verwelkomt komende dinsdag 25 nieuwe leerlingen in het eerste klasje van de Stedelijke Basisschool De Wereldreiziger in Antwerpen. De school is met een pakket nieuwe regels (bijna) klaar voor de start. Ouders mogen niet verder dan de schoolpoort, leerlingen gaan in rijen en via eenrichtingsverkeer naar de klas, alle ramen staan altijd open en nabewaking is er alleen buiten.

Koningin Paola bezoekt De Wereldreiziger

Koningin Paola spreekt met de kleuters
In het kader van ons thuistalenproject kwam Koningin Paola op bezoek in onze school. Ze nam uitgebreid haar tijd, sprak met ouders, leerkrachten en leerlingen. Ze woonde de persvoorstelling van ons thuistalen liedjesboek KATA TSUMURI bij en bezocht heel wat klassen. Onze dank is dan ook erg groot, de Koningin Paola Stichting steunde jarenlang onze thuistalenwerking binnen het traject 'School van de hoop'.

Groene Muren voor gezonde leerlingen: Artikel in Stadstuinieren

Onze plantenmuren halen de pers. Het maandblad Stadstuinieren schreef het volgende artikel over onze school.

Surface opent het venster - Filmpje Microsoft

De klas van Meester lesley werkt met Surfacetoestellen.
Hoe ga je als onderwijsinstelling om met technologie en differentiatie? Voor de Stedelijke Basisschool ‘De Wereldreiziger’ in Antwerpen was dat de grote uitdaging. We gingen niet bij de pakken zitten en kozen resoluut voor een aanpak die technologisch wordt ondersteund en volop toekomstmogelijkheden biedt.

Onze school doet het anders

artikel uit Knack
In het maandblad Knack verscheen een artikel waarin onze school werd geprezen voor haar manier van werken. We kregen ook nog eens 5 sterren van het onderwijspanel.
Subscribe to Nieuws