CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Anders Nederlands leren

cursist lacht naar de camera

Wil je meer spreken buiten de school en in contact komen met Nederlandstaligen? Dan is de taalstage iets voor jou!

Nederlands leer je niet alleen op school. Je kan ook buiten de school veel leren. Je gaat samen met de leerkracht op zoek naar plaatsen waar je je Nederlands kan gebruiken buiten de school. 

Encora organiseert geregeld uitstappen voor de NT2-cursisten.

boek

In de Leesklas lezen we samen boeken en verhalen in eenvoudig Nederlands. Daarna praten we over de teksten. Je volgt les met een kleine, gezellige groep. 

de leesclub

In de Leesclub maak je kennis met Nederlandstalige literatuur: poëzie, klassieke en hedendaagse schrijvers, kinder- en jeugdboeken, migrantenschrijvers.... 

academisch Nederlands

Wil je je voorbereiden op een studie aan de hogeschool of de universiteit? Dan is de module Academisch Nederlands iets voor jou! 

In deze lessen word je voorbereid op het behalen van je theoretisch rijexamen B.

theaterstoelen

Hou je van theater? Wil je Nederlands oefenen? In de theaterklas ga je naar 10 voorstellingen kijken en je bespreekt daarna de theaterstukken in de klas. 

Taal OpStap is een leuke, doe-gerichte manier om extra oefenkansen te krijgen en Nederlands te leren buiten de school.

Spaanse les

Samen met Nederlandstalige cursisten die Spaans leren, werk je aan je Nederlands. Je doet dit op een leuke manier. Je spreekt met elkaar en je leert van elkaar!

Afbeelding grammaticamodule

Heb je richtgraad 2 afgerond, maar maak je nog regelmatig fouten tegen het werkwoord, het adjectief, lidwoorden, spelling...? Wil je je grammatica opfrissen? Dat kan in de Grammaticamodule.

Wil je graag met de computer en smartphone leren werken, maar is het Nederlands nog moeilijk voor jou? Dan is deze klas zeker iets voor jou!

Vrouw op fiets

Wil jij leren fietsen én ondertussen je Nederlands oefenen? Dat kan in onze Fietsklas!

boeken

Ben je creatief met taal? Hou je van literatuur? Is Nederlands niet jouw moedertaal maar lees en schrijf je graag in het Nederlands?
Dan nodigen Sascha en Sven je graag uit in hun Creatief Schrijf- en Leesatelier!

Wil je Nederlands oefenen met een moedertaalspreker? Dan is het project ‘Taalbuddy’ zeker iets voor jou. Grijp deze kans!