Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Anders Nederlands leren

cursist lacht naar de camera

Ken ja al voldoende Nederlands en wil je dat in de praktijk brengen? Wil je meer spreken buiten de school en in contact komen met Nederlandstaligen? Dan is de taalstage iets voor jou!

Nederlands leer je niet alleen op school. Je kan ook buiten de school veel leren. Je gaat samen met de leerkracht op zoek naar plaatsen waar je je Nederlands kan gebruiken buiten de school. 

Encora organiseert elke week uitstappen voor de NT2-cursisten.

boek

In de Leesklas lezen we samen boeken en verhalen in eenvoudig Nederlands. Daarna praten we over de teksten. Je volgt les met een kleine, gezellige groep. 

de leesclub

In de Leesclub maak je kennis met Nederlandstalige literatuur: poëzie, klassieke en hedendaagse schrijvers, kinder- en jeugdboeken, migrantenschrijvers.... 

academisch Nederlands

Wil je je voorbereiden op een studie aan de hogeschool of de universiteit? Dan zijn de modules Academisch Nederlands iets voor jou! 

In deze lessen word je voorbereid op het behalen van je theoretisch rijexamen B.

theaterstoelen

Hou je van theater? Wil je Nederlands oefenen? In de theaterklas ga je naar 10 voorstellingen kijken en je bespreekt daarna de theaterstukken in de klas. We richten de theaterklas voorlopig niet in.

filmklapper

Kom Nederlands oefenen in de filmklas. Je kijkt elke les naar een Nederlandstalige film. Na de film spreek je over wat je gezien hebt en leer je nieuwe woordenschat en uitdrukkingen. We richten de filmklas voorlopig niet in.

computerklas

Kan je nog niet goed met de computer of je smartphone werken? Of heb je vragen over de ELO? Schrijf je dan in voor deze cursus. We richten de computerklas voorlopig niet in.

Taal OpStap is een leuke, doe-gerichte manier om extra oefenkansen te krijgen en Nederlands te leren buiten de school.