CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Nederlands leren (NT2)

Encora, het Stedelijk Centrum voor Volwassenenonderwijs in Antwerpen is het centrum met het grootste aanbod Nederlands voor anderstaligen (NT2) in Vlaanderen. Bij ons vind je dus zeker een cursus die past bij jouw vraag! Afhankelijk van je leervaardigheid, je leervraag en je niveau zijn er verschillende opties.
leerkracht voor het bord

6 uur les per week

Je komt twee keer per week naar de les. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds.

9 of 18 uur les per week

Je krijgt meer tijd in de les om Nederlands te leren en je leert vooral spreken en begrijpen. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds.

cursist aan computer

12 uur les per week

Kan je snel een taal leren en heb je redelijk veel tijd om thuis te studeren? Voor jou is er het intensieve traject. Je hebt drie of vier lesmomenten per week. Er zijn klassen in de voormiddag, in de namiddag en 's avonds. 

meerdere cursisten

24 uur les per week

Dit traject is geschikt voor hoogopgeleiden met kennis van ten minste één Europese vreemde taal en een goede beheersing van het Latijnse schrift. Je volgt vier dagen per week les.

Foto door Julia M Cameron via Pexels

Kan je zelfstandig werken? Heb je een computer of laptop, een goede internetverbinding en een rustige ruimte? Dan is de online les misschien iets voor jou.

Je hebt Richtgraad 1 gevolgd bij Ligo en je wil nu verder Nederlands leren bij Encora? De schakelklas is voor jou een goede voorbereiding op een NT2-module bij Encora.

beeld van de open klas

Heb je niveau 2.4 behaald en wil je je Nederlands nog verbeteren? Dan kan je een module volgen in Richtgraad 3 en 4 en daarmee niveau B2 of C1 behalen. Aanvullend bieden we ook enkele gerichte modules aan. 

Open klas

Je kan ook Nederlands leren in de Open Klas. In een open klas werk je op je eigen tempo. Je volgt een persoonlijk traject.

Wil je een opleiding kinderzorg, zorgkundige, jeugd- en gehandicaptenzorg, kapper of schoonheidsspecialist volgen, maar is je Nederlands nog niet voldoende? Bij Encora kan je lessen Nederlands volgen die je bij je opleiding ondersteunen.

theaterzetels

Wil je je Nederlands eens op een andere manier oefenen? Schrijf je dan in voor de taalstage, de theaterklas, computerklas, leesclub,...

cursist en medewerker aan de balie van de bibliotheek

Encora, dat is niet alleen Nederlands in de klas. Lees hier meer over de bibliotheek, extra les, logopedie, trajectbegeleiding en De Buitenkans.