CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

NT2 - Richtgraad 3 en 4

Wil je na je NT2-module 2.4 nog meer en nog beter Nederlands leren? Dat kan bij Encora, in richtgraad 3 en 4. 

In de Open klas richtgraad 3 en 4 kan je je attest B2 of C1 behalen. Die geven je toegang tot hogere studies in het Nederlands en zijn een belangrijke troef bij het zoeken naar werk. In de Open Klas werk je veel in groep, maar leg je zelf individuele accenten in je leerproces. 

Je wil in een snel tempo je taalniveau verhogen? Je hebt een zeer goede basis in het Nederlands? Je bent hoogopgeleid en/of je wil naar de hogeschool of naar de universiteit? Dan zijn de verkorte modules van richtgraad 3 iets voor jou! 

Wil je je voorbereiden op een studie aan de hogeschool of de universiteit? Dan zijn de modules Academisch Nederlands een goede keuze! 

Heb je richtgraad 2 afgerond, maar maak je nog regelmatig fouten tegen het werkwoord, het adjectief, lidwoorden, spelling...? Wil je je grammatica opfrissen? Dat kan in de Grammaticamodule.

In de Leesclub maak je kennis met Nederlandstalige literatuur: poëzie, klassieke en hedendaagse schrijvers, kinder- en jeugdboeken, migrantenschrijvers.... 

Scrabbleblokjes die het woord Taaltroef vormen

Taaltroef wil taalondersteuning bieden aan (anderstalige) studenten die hogere studies volgen. In deze module helpen we studenten met woordenschat, grammatica, stijl en taalvaardigheden. 

Taal OpStap is een leuke, doe-gerichte manier om extra oefenkansen te krijgen en Nederlands te leren buiten de school.