Over de opleiding
Wil je graag mensen mooier maken? Wil je leren hoe je make-up gebruikt voor TV, film, theater, bodypainting of foto-shoots? Dan is dit dé opleiding voor jou!
In deze praktijkgerichte opleiding ga je telkens zelf aan de slag met materialen en technieken en krijg je theoretische achtergrondinformatie mee zodat je meer kan dan enkel wat je oefende!
Online infopagina
Wens je meer info? Bekijk de infopagina van deze opleiding.
Deze opleiding bestaat uit 4 opleidingsonderdelen.
Visagie
Visagie is de kunst om een gelaat een ‘gezicht’ te geven. Je benadrukt karaktertrekken, brengt een tijdsgeest tot uitdrukking of creëert een modebeeld. In deze opleiding leer je professioneel maquilleren. Je creaties worden ook gefotografeerd zodat je na afloop van de opleiding een digitaal portfolio hebt.
Het opleidingsonderdeel Visagie omvat 3 modules:
- In de startmodule beauty make-up leer je met verschillende make-up-producten en technieken werken. Je leert er een natuurlijke dagmake-up volgens morfologie (gelaatsvorm, oogvorm, lipvorm,…) toepassen, een avondmake-up (smoky-eyes, valse wimpers,… ), een Europese bruidsmake-up en make-up voor de rijpere dame toe te passen.
- In de vervolgmodule studio make-up leer je een professionele make-up toepassen voor fotografie, TV, de catwalk, hedendaagse mode, een videoclip, ...
- In de eindmodule retro/fashion make -up leer je make-uptrends te analyseren, ontwerpen en uit te voeren: retromake-up, hedendaagse modemake-up, experimentele make-up, face-chart maken van je make-upontwerp, uitvoeren van je make-upontwerp op model (volledige styling naar periode)
Van al deze opdrachten maak je professionele foto’s in de klas zodat je een portfolio kan maken van je make-uprealisaties.
Face- & Bodypainting
Je leert decoratieve make-up aan te brengen op lichaam en gelaat.
Het opleidingsonderdeel Face- en bodypainting bestaat uit 2 modules: een startmodule facepainting en een vervolgmodule bodypainting.
- In de startmodule facepainting leer je decoratieve make-up aan te brengen op lichaam en gelaat. Je leert facepaintingmotieven te ontwerpen en uit te voeren. Hiervoor gebruik je de kennis die je opbouwt over de types cosmetische producten en materialen, de kleurenleer en belichtingstypes.
- In de vervolgmodule bodypainting breid je je creativiteit uit naar decoraties op het hele lichaam.
Grime
Je leert in de modules van het opleidingsonderdeel Grime echte transformaties uitvoeren!
DIt opleidingsonderdeel Grime bestaat uit 4 modules:
- In de startmodule basisgrime leer je de basistechnieken met water- en vetschmink. Je leert werken met licht-en schaduwtechnieken en maakt een basis theateropmaak en je leert hoe je een gelaat en handen kan verouderen.
- In de vervolgmodule theatergrime leer je gezichten analyseren en de basistechnieken en karaktergrime toepassen. Ook theaterpruiken opzetten komt aan bod. Je kan deze module combineren met de vervolgmodule 3D-grime, waar je afdrukken van het gelaat leert maken en mallen leert te vervaardigen. Hier leer je ook realistische wonden maken via tweedimensionele mallen.
- In de eindmodule film- en tv-grime (wanneer je slaagde voor de modules basisgrime en theatergrime) maak je kennis met belichting van film en TV en leer je aangepaste grime en make-uptechnieken. Je leert technieken en producten in functie van TV/make-up aanwenden.
Hairstyling
De juiste haartooi geeft acteurs vertrouwen. Zo kunnen ze hun rol met overgave vertolken. Want hun haar zit perfect, dankzij jouw hairstyling. Historische kapsels, opsteektechnieken, pruikwerk en werken met haarstukken: in deze cursus rijg je alle technieken aan elkaar.
Het opleidingsonderdeel Hairstyling bestaat uit 2 modules: een startmodule en een vervolgmodule.
- In de startmodule krijg je Hairstyling voor beginners voor theater, film en tv. Je leert er meer over gereedschappen en materialen. Je leert er oprol-, afwerking- en opsteektechnieken.
- In de vervolgmodule Hairstyling voor gevorderden ga je dieper in op de kennis en vaardigheden die je al verworven hebt. Je leert er de verschillende periodes in de geschiedenis van de kapsels kennen. Je verwerft inzicht in historische kapsels. Je leert met specifieke materialen werken voor deze kapsels. Je gaat verder aan de slag met oproltechnieken. Je leert pruiken opmaken en opzetten. Met haarstukken werken, kent op het einde van deze module geen geheimen meer voor jou.
- Of je kiest binnen deze module voor de "Westerse & Oriëntaalse" bruidskapsels, waar alle uitbereidingen van de basistechnieken aan bod komen, rekening houdend met nieuwe invloeden.
Organisatie van de opleiding
(gekleurde balk = startmodule)
Lesplaats(en)
Uurrooster
Hieronder vind je het rooster voor het intensieve traject en voor het gewone traject.
Prijs
De prijs is afhankelijk van het aantal modules dat je volgt. Bekijk de prijs per module in het luikje 'uurrooster' van deze opleiding. Een inschrijving is pas definitief na betaling.
De prijzen van extra persoonlijke beschermingsmateriaal om veilig te werken zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, zijn nog niet opgenomen in de geraamde kosten.
Voorwaarden verminderd tarief
In sommige gevallen heb je recht op een verminderd inschrijvingsgeld (dit geldt niet voor de kosten voor kopies, drukwerk en materiaal).
Meer info over gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld.
Je betaalt geen inschrijvingsgeld met een:
- attest van leefloon (max. 1 maand oud);*
- VDAB-goedkeuring voor volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld (digitaal aan te vragen);*
- Vraag je vrijstelling ruim op tijd aan bij VDAB (1 maand voor inschrijving).
- De VDAB-goedkeuring zal automatisch worden verrekend bij je inschrijving.
- Neem contact op met je VDAB-consulent voor meer informatie.
- attest voor asielzoekers die materiële hulp krijgen (max. 1 maand oud);*
- attest van verblijf in een Belgische strafinrichting (gevangenis);*
- erkend traject naar werk in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag.
Je betaalt minder (0,30 euro per lesuur) inschrijvingsgeld met een:
- VDAB-goedkeuring voor gedeeltelijke vrijstelling van het inschrijvingsgeld (digitaal aan te vragen);*
- Vraag je vrijstelling ruim op tijd aan bij VDAB (1 maand voor inschrijving).
- De VDAB-goedkeuring zal automatisch worden verrekend bij je inschrijving.
- Neem contact op met je VDAB-consulent voor meer informatie.
- attest van arbeidsongeschiktheid (ten minste 66%);*
- attest van integratietegemoetkoming aan mindervalide personen;*
- bewijs van inschrijving bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap;*
- bewijs SWT van de RVA of vakbond in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag.
*Of wanneer je ten laste bent van iemand met dit attest / deze goedkeuring.
Inschrijven bij CVO Encora
Je kan inschrijven vanaf 9 januari om 09u00
Wil je starten met de opleiding allround grimeur viagist in februari 2023?
Volg eerst een infosessie. Klik hier om je in te schrijven voor de infosessie.
Deze gaan door op:
Donderdag 15 december 2022 om 19u op Campus Grote Steenweg, 2600 Berchem
Toelatingsvoorwaarden, vrijstellingen, ...
Toelatingsvoorwaarden
Voldoende kennis van de Nederlandse taal: minimum 1.2
Vrijstellingen
Heb je elders een getuigschrift van een gelijkaardige opleiding behaald of deed je elders voldoende ervaring op? Dan kan je een vrijstelling aanvragen zodat je niet alle modules moet volgen. Je moet een vrijstelling aanvragen voor de start van de module. Begin er dus tijdig aan. Via dit formulier kan je je vrijstelling aanvragen.
Evaluatie en studiebewijzen
Na elke module behaal je een deelcertificaat. Ben je geslaagd voor alle modules van Allround grimeur-visagist, krijg je het certificaat Allround grimeur-visagist.
Schrijf online in
Secretariaat
Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.
Trajectbegeleiding
De trajectbegeleiding organiseert infosessies en intakegesprekken en helpt cursisten het juiste traject te volgen.
Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.