Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Allround kapper

Over de opleiding

Officiële benaming opleiding: Kapper - salonverantwoordelijke

Tijdens de praktijkopleiding tot kapper verwerf je in verschillende modules een grondige theoretische kennis van huid, haar, materialen en producten. In modern uiteruste praktijklokalen krijg je stap voor stap alle technieken onder de knie. Je gaat er meteen mee aan de slag met de praktijkopdrachten. Je oefent eerst op je medecursisten, daarna op 'modellen' die je zelf meebrengt. Zo leer je zowel vrouwen-, mannen- als kinderkapsels kennen en knippen. Je wordt expert in brushings, watergolf, werken met de stijltang enzovoort. Ook kleuringen en permanenten aanbrengen kennen na de opleiding geen geheimen meer.

Gedurende heel de opleiding Allround kapper volg je stages, voor de helft van de lesuren. Elk semester zal je eerst gedurende een maand 2 dagen op school de basis leggen. Daarna volg je één dag les en doe je één dag stage in een door jezelf gekozen salon (in een bepaalde straal rond de school).

In deze actuele context van het kapsalon doe je ervaring op, leer je een vlotte, klantvriendelijke en functionele communicatie voeren door omgang met klanten en collega's. Je oefent allerlei vaktechnieken en handelingen op de werkvloer. De leerkrachten begeleiden je hierbij, samen met de begeleidende kapper in het salon en volgen je van nabij op.

Nadat je alle modules met succes hebt afgerond, leer je werken in een 'echt salon'. In de eindmodule Salonwerk maak je afspraken en ontvang je de klanten in 'jouw salon'. Je zorgt ervoor dat je klant zich goed voelt in het salon en dat je zijn of haar wensen goed begrijpt. Je adviseert hen dan over hun haarsnit en over welke kleuren en vormen goed bij hen passen. Uiteindelijk werk je het kapsel van je klant van begin tot einde af. Kortom, een ideale leeromgeving om met verschillende types klanten en vragen te leren werken!

Door de combinatie van een hele degelijke basisopleiding en ruime stage-ervaring, verhogen je kansen op een job. Je stapt dus buiten met referenties en wie weet.. heb je je job al te pakken bij je stageplaats! 

De evaluatie gebeurt doorlopend en met zowel schriftelijke als praktijkopdrachten. Voor sommige modules is er ook een examen.

 

Laatste aanpassing van deze pagina: 07/10/2021

Gerelateerde opleidingen

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.