Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Allround kapper

Over de opleiding

Tijdens de praktijkopleiding tot kapper verwerf je in verschillende modules een grondige theoretische kennis van huid, haar, materialen en producten. In modern uiteruste praktijklokalen krijg je stap voor stap alle technieken onder de knie. Je gaat er meteen mee aan de slag met de praktijkopdrachten. Je oefent eerst op je medecursisten, daarna op 'modellen' die je zelf meebrengt. Zo leer je zowel vrouwen-, mannen- als kinderkapsels kennen en knippen. Je wordt expert in brushings, watergolf, werken met de stijltang enzovoort. Ook kleuringen en permanenten aanbrengen kennen na de opleiding geen geheimen meer.

Nadat je alle modules met succes hebt afgerond, leer je werken in een 'echt salon'. In de eindmodule Salonwerk maak je afspraken en ontvang je de klanten in 'jouw salon'. Je zorgt ervoor dat je klant zich goed voelt in het salon en dat je zijn of haar wensen goed begrijpt. Je adviseert hen dan over hun haarsnit en over welke kleuren en vormen goed bij hen passen. Uiteindelijk werk je het kapsel van je klant van begin tot einde af. Kortom, een ideale leeromgeving om met verschillende types klanten en vragen te leren werken!

De evaluatie gebeurt doorlopend en met zowel schriftelijke als praktijkopdrachten. Voor sommige vakken is er ook een examen.

Laatste aanpassing van deze pagina: 08/01/2020

Gerelateerde opleidingen

Trajectbegeleiding

Evelyne MancelElfrede Reynders

Wil je informatie over de hair & beauty opleidingen? Wil je weten welke trajecten mogelijk zijn? Neem dan contact op met de trajectbegeleiding.

Deel deze opleiding