Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Autodesk Inventor

Over de opleiding

Wat is Autodesk Inventor?

Autodesk Inventor is een 3D mechanical en solid-modeling ontwerpsoftware die door Autodesk is ontwikkeld om 3D digitale prototypen te maken. Met deze software kunnen gebruikers nauwkeurige 3D-modellen produceren om te helpen bij het ontwerpen en simuleren van producten voordat ze worden gebouwd.

Deze software bevat geïntegreerde bewegingssimulatie en spanningsanalyse van assemblages, waarbij gebruikers opties krijgen om aandrijfbelasting, dynamische componenten en wrijvingsbelastingen in te voeren om daarna de dynamische simulatie verder uit te voeren en te testen hoe het product in een real-world scenario zal functioneren. Deze simulatietools stellen gebruikers in staat auto's of auto-onderdelen te ontwerpen, bijvoorbeeld om de sterkte en het gewicht van een product te optimaliseren, om gebieden met hoge spanningen te identificeren, om ongewenste trillingen te identificeren en te verminderen, en zelfs om motoren te verkleinen om hun totale energieverbruik te verminderen.

De finite-element analysefunctie van Autodesk Inventor stelt gebruikers in staat om het ontwerp van een component te valideren door de prestaties van onderdelen onder belasting te testen. De optimalisatietechnologie en parametrische onderzoeken stellen gebruikers in staat om parameters te bepalen binnen de toelaatbare spanningsgrenzen en de ontwerpopties te vergelijken. Vervolgens wordt het 3D-model bijgewerkt op basis van deze geoptimaliseerde parameters.

Autodesk Inventor maakt ook gebruik van speciale bestandsindelingen voor onderdelen, merken en tekeningaanzichten. De bestanden worden geïmporteerd of geëxporteerd in een DWG-indeling (drawing). Het 2D- en 3D-gegevensuitwisselings- en evaluatieformaat dat Autodesk Inventor het meest gebruikt, is het designwebformaat (DWF).

Infosessie

We organiseren een vragenuurtje over de opleiding AutoCAD en Autodesk Inventor op donderdag 7 januari 2021 van 19.30 tot 20.30 uur (ONLINE).

Schrijf je in voor dit vragenuurtje of bekijk alvast de online infosessie.

 

Laatste aanpassing van deze pagina: 20/11/2020

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: