Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Bedrijfsbeheer

Over de opleiding

Als nieuwe starter word je vaak meegesleept in de euforie van het moment en denk je misschien dat je passie en optimisme volstaan om een succesvol bedrijf op te starten. Of je maakt geen tijd om een ondernemingsplan te schrijven. De opstart van een zaak is al druk genoeg. Deskundigen uit het bedrijfsleven zijn het over één ding roerend eens: het belang van een ondernemingsplan. Wie met een plan in de competitieve arena stapt, heeft meer kans op slagen. De tijd die je investeert in de opmaak ervan, kan je snel terugverdienen.

Je wil als zelfstandige een nieuwe richting inslaan met je bedrijf. Je hebt de werking van je bedrijf geëvalueerd en wil die bijsturen. Hiervoor wil je een aangepast ondernemingsplan opstellen maar je weet niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Volg dan de opleiding bedrijfsbeheer.

Je leert wat belangrijk is voor de oprichting van een onderneming. Je verwerft competenties op boekhoudkundige, financiële en fiscale vlak. Verder leer je welke wetgeving van toepassing is en hoe je het commerciële beheer van je bedrijf voert. Het vormt een uitstekende basis om goed te kunnen communiceren met boekhouders en financiële raadgevers eens je je eigen zaak bent gestart.
Je werkt aan een ondernemingsplan waarbij volgende aspecten aan bod komen:

  • Het profiel
  • Omschrijving van je idee
  • Juridisch en organisatorisch plan
  • Marktanalyse
  • Marketingplan
  • Financieel plan (investeringen, financiering, resultaten)
  • Opmaak van een wervende pitch

Tijdens deze opleiding maak je kennis met boeiende gastsprekers.

Laatste aanpassing van deze pagina: 24/12/2018

Trajectbegeleiding

Evelyne Mancel

Wil je informatie over de opleiding bedrijfsbeheer? Wil je weten welke trajecten mogelijk zijn? Neem dan contact op met de trajectbegeleiding.

Deel deze opleiding