Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Bedrijfsbeheer en ondernemerschap

Over de opleiding

Werken voor jezelf en een eigen zaak starten is voor velen een droom. Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als freelancer, klusjesman of hovenier? Kies voor een goede start en zorg ervoor dat je beschikt over een goede basiskennis van het ondernemerschap.

In deze opleiding maak je kennis met de vele aspecten van het zelfstandig ondernemerschap: Je weet hoe je een zaak moet starten en welke juridische vorm deze moet hebben; je verwerft een grondige basiskennis van commercieel beleid, marketing en beschermen van eigen goed. Je weet hoe kostprijs, verkoopprijs en omzet te bepalen/berekenen; Je leert een Business Model Canvas opstellen en jouw project op papier te zetten.
Na de opleiding kan je met alle mogelijke partners (boekhouders, financiële raadgevers, banken, investeerders, partners in je zaak, klanten...) besprekingen voeren.

Kortom, je komt er bijna alles te weten om je eigen zaak succesvol op te starten!  Een grote stap richting succesvol ondernemerschap.

De opleiding duurt een half jaar en je volgt 1 lesmoment per week (voormiddag, namiddag of avond).

Laatste aanpassing van deze pagina: 04/01/2021

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Trajectbegeleiding

Wil je informatie over de opleiding bedrijfsbeheer? Wil je weten welke trajecten mogelijk zijn? Neem dan contact op met de trajectbegeleiding.