Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Bibliotheekmedewerker - informatiebemiddelaar

Over de opleiding

Kan je vlot omgaan met een divers publiek, zoek je graag informatie op en ben je geboeid door nieuwe media? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Deze opleiding leidt je op tot bibliotheekmedewerker. Je zorgt er voor dat de collectie (gedrukt en digitaal) op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk is. Je werkt mee aan de catalogus, je zorgt mee voor een aantrekkelijke en duidelijke plaatsing van de materialen, je verzorgt mee de website en andere communicatiekanalen. Je peilt de informatiebehoefte van de klant en helpt hem bij het zoeken. Je maakt mensen enthousiast voor lezen. Bibliotheekmedewerkers vind je in openbare bibliotheken, schoolbibliotheken, documentatiecentra,…

In deze opleiding staan bibliotheektechnieken en dienstverlening aan het publiek centraal.

De opleiding Bibliotheek-informatiebemiddelaar is een avondopleiding en duurt 1,5 jaar.

We houden momenteel een interessepeiling over een dagopleiding op 1 jaar en een versneld traject met afstandsonderwijs. Geef als je hier interesse voor hebt via deze link je voorkeuren door zodat we je kunnen informeren indien we hiermee (ten vroegste in februari 2019) van start gaan.

Laatste aanpassing van deze pagina: 31/10/2018

Trajectbegeleiding

Adeline Bouckaert

Wil je informatie over de opleiding bibliotheekmedewerker informatiebemiddelaar? Wil je weten welke trajecten mogelijk zijn? Neem dan contact op met de trajectbegeleiding.

Deel deze opleiding