Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Frans

Over de opleiding

Nieuw aanbod voorjaar 2022!

Vanaf februari 2022 kan je bij ons terecht voor verschillende modules Frans. We hebben een beginnerscursus, verschillende vervolgcursussen in gecombineerd onderwijs (dat wil zeggen dat je zowel online les hebt als les op school), conversatielessen en opfrissingscursussen. Bekijk onder 'Uurrooster' (zie verder) de concrete planning qua lesdagen en locaties. 

Frans beginnerscursus 1.1 (Contact Onderwijs)

 • Vanaf nu hoef je helemaal geen schrik meer te hebben om Frans te leren. Op een zeer geduldige manier worden eerst de Franse klanken ingeoefend. Pas daarna komen grammaire en oefeningen aan bod. Het tempo wordt altijd op een persoonlijke manier aangepast aan ieders wensen.
 • Een eerste kennismaking met de mooie Franse taal: je leert je voorstellen, winkelen enz. aan een haalbaar tempo. Met veel aandacht voor de uitspraak van typisch Franse klanken en de basisgrammatica.
 • Voorkennis: geen

Frans 1.2 (Gecombineerd Onderwijs : Contact / Online)

 • Je kan al een woordje Frans, maar je wil gewoon je vaardigheden en kennis aanscherpen?  Bij Encora vind je vast de manier om met je Franstalige collega of buur beter te communiceren.  Je zal er je kansen verhogen op de arbeidsmarkt of gewoon jezelf zekerder voelen op vakantie in “la douce France.
 • De cursus omvat een variatie van spreekoefeningen en een waaier aan authentiek lees- en luistermateriaal, maar ook het Franse chanson wordt in de lessen in de kijker gesteld. Tijdens de lessen spreken we enkel Frans zodat je vooral plezier beleeft en je zelfvertrouwen groeit.
 • Voorkennis: Je behaalde al een certificaat van richtgraad 1.1 of je behaalt via onze online niveaubepalingstest startniveau 1.2

Frans 2.1 (Gecombineerd Onderwijs : Contact / Online)

 • De basiskennis Frans heb je verworven in 1.1 & 1.2? Welkom in richtgraad 2! In 2.1 zetten we de eerste stappen naar meer uitdieping van jouw kennis, zowel op het vlak van woordenschat als van grammatica.
 • In 2.1 gaan we in een veilige sfeer op ontdekking en je krijgt de kans om de opgedane kennis meteen in de praktijk toe te passen. Aan de hand van conversaties, spreekoefeningen, schrijfopdrachten, luisterfragmenten, etc. wordt jouw kennis meteen toegepast. Vanzelfsprekend communiceren we ook maximaal in het Frans.
 • We zien elkaar op maandag voor de contactlessen op school. Naast de kennisverwerving is er extra veel ruimte voor spreek- en luisteroefeningen. Op woensdag zijn de lessen in afstandsonderwijs, we ontmoeten elkaar dan online. Tijdens deze afstandsmomenten staan we uitgebreid stil bij de theorie en bijhorende oefeningen.
 • Voorkennis: Je behaalde een certificaat 1.2 of je behaalt via onze online niveaubepalingstest startniveau 2.1

Frans opfrissingscursus 2.2 B

 • Vite à l’aise en français? Is je Frans een beetje verroest? Kom bij ons een opfrissingscursus Frans volgen op woensdagavond! We zullen je kennis nieuw leven inblazen! 
  Op 60 lesuren tijd : 
  - spreekdurf stimuleren 
  - updaten van je parate kennis 
  - lacunes aanvullen 
  - correcte schriftelijke communicatie (mails…) 
  Nous vous attendons à bras ouverts ! 
 • Tijdens dit lessenpakket ben je bezig op niveau B1 van het Europees Referentie Kader. 
 • Je hebt 3 uur contactonderwijs en 1 uur online les.

Frans Conversatie Module 2.1 en 2.2 

 • Wil je graag je vaardigheden voor spreken en luisteren in het Frans oefenen? Heb je ook zin om je onder te dompelen in de huidige Franstalige wereld? Dan is deze module voor jou! We vertrekken van actuele en authentieke onderwerpen. En uiteraard ook van de interesses van de medecursisten. Gesprekken, debatten, spreekoefeningen... We gebruiken een waaier aan methodes om vol zelfvertrouwen in het Frans te spreken. 
 • Voorkennis: Je behaalde al een certificaat van richtgraad 1 of je behaalt via onze online niveaubepalingstest startniveau 2.1 of 2.2

Frans Conversatie Module 2.3-2.4. en 3.1

 • Heb je al een redelijk goed niveau en wil je graag je vaardigheden voor spreken en luisteren in het Frans oefenen? Heb je ook zin om je onder te dompelen in de huidige Franstalige wereld? Dan is deze module voor jou! We vertrekken van actuele en authentieke onderwerpen. En uiteraard ook van de interesses van de medecursisten. Gesprekken, debatten, spreekoefeningen... We gebruiken een waaier aan methodes om vol zelfvertrouwen in het Frans te spreken. 
 • Voorkennis: Je behaalde al een deelcertificaat van richtgraad 2.2 of je behaalt via onze online niveaubepalingstest startniveau 2.2, 2.3 of 2.4.

Officiële benaming opleiding: Frans richtgraad 1-4

Als je niet zeker bent voor welke module je moet inschrijven, leg je een niveaubepaling af. 
Klik hier om de online niveaubepaling te starten.
Je krijgt een bevestiging via e-mail met daarin het niveau waarvoor je je kan inschrijven.

Laatste aanpassing van deze pagina: 17/01/2022

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.