Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Jeugd- en gehandicaptenzorg

Over de opleiding

Als opvoeder ga je mensen begeleiden die het moeilijk hebben in het dagelijks leven omwille van een zwakke plaats in de maatschappij, een moeilijke schoolloopbaan, een ziekte, een handicap... Je schept een klimaat van respect en vertrouwen, waarbinnen persoonlijke groei, ontwikkeling, bewustwording en zelfredzaamheid mogelijk wordt. Je wil de levenskwaliteit van je doelgroep verbeteren en mensen op een persoonlijke en professionele manier begeleiden.

Wil je deze opleiding volgen maar spreek je nog onvoldoende Nederlands?
heb je nog geen module 2.4 Nederlands behaald? Schrijf je dan in voor het traject Nederlands (NT2) voor de sociale sector.

De opleiding wordt modulair aangeboden, je kan de opleiding starten in september of in februari. Op basis van je eigen voorkeur of behoefte kan je de opleiding volgen op twee of drie jaar. Je krijgt les aangevuld met methodologische werkbegeleiding of  supervisie en stage.

Laatste aanpassing van deze pagina: 02/06/2021

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Trajectbegeleiding

Ouanissa El Fekri

Wil je informatie over de verschillende opleidingen van personenzorg? Wil je weten welke trajecten mogelijk zijn? Neem dan contact op met de trajectbegeleiding.

Secretariaat

Klik hier voor de contactgegevens van het secretariaat.