Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Kinderbegeleider baby en peuters

Over de opleiding

Als kinderbegeleider baby’s en peuters werk je graag met kinderen. Je houdt van verzorgen, maar ook van ravotten. Je speelt graag mee, maar je durft ook leiding te nemen. Je bent daarnaast graag creatief bezig en je kan de kinderen hierin stimuleren met je eigen enthousiasme.
Je bent bereid met alle kinderen én met hun ouders een klimaat van veiligheid, respect en vertrouwen op te bouwen. Ook wil je graag samenwerken in een team met collega's en leidinggevenden.

In de opleiding ontwikkel je de nodige pedagogische kwaliteiten om kinderen tussen 0 en 3 jaar te begeleiden en te stimuleren. 
Je verwerft competenties op vlak van:

  • dagelijkse begeleiding van kinderen
  • begeleiden van activiteiten, spel
  • verzorging van zieke kinderen, EHBO
  • samenwerken in team
  • omgaan met ouders
  • begeleiding van kinderen met specifieke noden

Doorheen het werkplekleren word je gecoacht door een mentor op de werkvloer en door een supervisor vanuit de opleiding. Je kan een ruime waaier aan ervaringen opdoen, waar we tijdens de lessen mee aan de slag gaan en omgekeerd: ook tijdens de les krijg je een aanbod aan informatie waarmee je aan de slag kan tijdens je werkplekleren. (Wie jonger is dan 18 jaar kan pas starten met stage/werkplekleren in het het schooljaar waarin je 18 wordt.)

Wil je deze opleiding volgen maar spreek je nog onvoldoende Nederlands? Heb je nog geen module 2.4 Nederlands behaald? Schrijf je dan in voor het traject Nederlands (NT2) voor de sociale sector.

Ben je werkzoekend? Deze opleiding is erkend door VDABKlik hier voor meer informatie.

 

Laatste aanpassing van deze pagina: 30/11/2021

Gerelateerde opleidingen

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiding organiseert infosessies en intakegesprekken en helpt cursisten het juiste traject te volgen. Neem contact op met de trajectbegeleiding.