Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

NT2 - Richtgraad 3 en 4

Over de opleiding

Wil je na je NT2-module 2.4 nog meer en nog beter Nederlands leren? Dat kan bij Encora, in richtgraad 3 en 4. 

Open Klas

We bieden de modules van richtgraad 3 en 4 aan in een Open Klas. Je werkt op je eigen tempo en kiest zelf je opdrachten en je leerinhouden. Je werkt alleen of in groepjes. Je wordt door verschillende leerkrachten begeleid. Je kan deelnemen aan workshops over bijvoorbeeld uitspraak of grammatica.

Mondeling en schriftelijk

In richtgraad 3 en 4 kies je tussen een mondelinge module (spreken en luisteren) of een schriftelijke module (schrijven en lezen). Je kan ook gelijktijdig een mondelinge en een schriftelijke module volgen.

Afstandslessen

Door corona krijg je voor de modules die starten in september 2020 een deel van je lessen op school en volg je een deel van de lessen in afstandsonderwijs. Zo zorgen we voor voldoende ruimte in de klassen en respecteren we de geldende maatregelen. 

Standaard of intensief

  • In een intensieve module heb je 4 lesmomenten per week. Je volgt maximum 2 lessen op school, je werkt voor minimum 2 lessen zelfstandig maar goed begeleid thuis. Een intensieve module duurt 1 kwartaal (ongeveer 9 weken).
  • In een standaardmodule heb je 2 lesmomenten per week. Je komt dan maximum 1 keer per week naar school en werkt voor minimum één lesmoment zelfstandig maar goed begeleid thuis. Een standaardmodule duurt 1 semester.
Laatste aanpassing van deze pagina: 28/10/2020

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: