CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Onthaalverantwoordelijke zonnecentrum

Over de opleiding

Deze opleiding is verplicht te volgen voor iedereen die als onthaalverantwoordelijke in een zonnecenter te werk gesteld wordt.

In de opleiding tot onthaalverantwoordelijke in een zonnecenter komen alle aspecten aan bod die je nodig hebt om de klanten op een juiste manier te adviseren in een zonnecentrum.

Je leert hier alles over de verschillende huidtypes, de individuele gevoeligheid van de huid op UV -straling. Je leert over de verschillende lampen die gebruikt worden in een zonnecentrum, hoe je de zonnebanken onderhoudt. Want uiteraard is hygiëne van dit alles van zeer groot belang.

Je verwerft kennis over UV- stralen in de ruimste context, natuurlijk en kunstmatig.

Je volgt een onlinecursus over wetgeving, de verschillende soorten lampen, huidtypes en alle aspecten die van belang zijn bij de verantwoordelijkheid die je als onthaalmedewerker in een zonnecentrum hebt.

Na elke module in de onlinecursus volgt er een theoretisch examen dat je ook online uitvoert.

Wanneer je geslaagd bent voor de online cursus volgt een praktijkles. Op dinsdag 10 oktober word je verwacht in een zonnecentrum (in het Antwerpse) om daar een praktijkles te volgen. Aansluitend volgt er dan een examen in het centrum Encora. De juiste adressen zullen je bezorgd worden in september.

Na je inschrijving, zal je van de organisatie een link ontvangen die je naar de onlinecursus brengt. Deze link zal beschikbaar zijn vanaf 15/06/23

Indien je inschrijft tijdens juli en augustus, zal je deze link begin september ontvangen.

Je tracht deze informatie zelfstandig in te studeren. Indien je vragen hebt, zal er vanaf september een leerkracht van Encora beschikbaar zijn om op al je vragen te antwoorden. Je zal begin september van haar een mail ontvangen met de momenten waarop je haar kan bereiken. Zij zal jullie ook begeleiden bij de praktijkdag.

Laatste aanpassing van deze pagina: 07/12/2023