Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

PC-technicus: dagtraject

Over de opleiding

Officiële benaming opleiding: Computeroperator

Als PC-technicus (of computeroperator) leer je hoe je een computer moet installeren en beheren. Je leert ook hoe je computers kan herstellen en hoe je computers optimaal configureert. Je doet ervaring op met zowel hardware als software.Je leert de nodige technieken om een computer te assembleren.  

Door de praktische oefeningen en de nodige theorie, ga je systemen en netwerken opzetten en configureren. Je gaat ook oplossingen aanbieden voor problemen en systemen beveiligen tegen gevaren.

Heb jij een passie voor ICT en wil je deze opleiding volgen en/of je diploma halen, dan is dit zeker iets voor jou!

Intensief traject
Dit traject is gericht op cursisten die snel de job willen leren en/of hun diploma secundair onderwijs willen halen. Inschrijven kan enkel voor het volledige traject, niet voor aparte modules. 

Duurtijd: 1 jaar - 2.5 dagen les

Semi-intensief traject
Wil je de opleiding PC-technicus op een iets trager tempo volgen, dan is het semi-intensief traject iets voor jou. Op 1,5 jaar leer je alles wat een pc-technieker moet weten en kunnen. Je volgt les gedurende 3 halve dagen per week. Inschrijven kan enkel voor het volledige traject, niet voor aparte modules. 

Combineer deze opleiding met Aanvullende Algemene Vorming om zo je diploma secundair onderwijs te behalen.

Laatste aanpassing van deze pagina: 26/02/2021

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Trajectbegeleiding

Joke Vaes

Bij de trajectbegeleiding kan je terecht voor meer informatie over onze opleidingen. Wij organiseren infosessies en intakegesprekken om cursisten naar het juiste traject te leiden. 

Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.