Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

PC-technicus: intensief dagtraject in 1 jaar

Over de opleiding

Als PC-technicus (of computeroperator) leer je hoe je een computer moet installeren en beheren. Je leert ook hoe je computers kan herstellen en hoe je computers optimaal configureert. Je doet ervaring op met zowel hardware als software.Je leert de nodige technieken om een computer te assembleren.  

Door de praktische oefeningen en de nodige theorie, ga je systemen en netwerken opzetten en configureren. Je gaat ook oplossingen aanbieden voor problemen en systemen beveiligen tegen gevaren.

Heb jij een passie voor ICT en wil je deze opleiding volgen en/of je diploma halen, dan is dit zeker iets voor jou!

Intensief traject
Dit traject is gericht op cursisten die snel de job willen leren en/of hun diploma secundair onderwijs willen halen. Inschrijven kan enkel voor het volledige traject, niet voor aparte modules. 

Duaal leren
Vanaf schooljaar 2019-2020 kan je ervoor kiezen om een deel van de opleiding op de werkvloer te leren. Ongeveer de helft van de opleiding zal doorgaan in één of meerdere bedrijven. Je doet dus tijdens de opleiding al heel wat werkervaring op. Dit is een grote troef op je CV. In dit traject volg je gemiddeld 3 dagen per week les gedurende 1 schooljaar. Inschrijven kan enkel voor het volledige traject, niet voor aparte modules.

 

Duurtijd: 1 jaar - 2.5 dagen les 

Combineer deze opleiding met Aanvullende Algemene Vorming om zo je diploma secundair onderwijs te behalen.

Infosessie VOLZET

De infosessie van dinsdag 3 december 2019 is volzet.

Als er hierna nog plaats is in de opleiding, contacteren wij de wachtlijst.

 

Laatste aanpassing van deze pagina: 27/11/2019

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Trajectbegeleiding

Joke Vaes

Bij de trajectbegeleiding kan je terecht voor meer informatie over onze opleidingen. Wij organiseren infosessies en intakegesprekken om cursisten naar het juiste traject te leiden. 

Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.

Deel deze opleiding