CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Schoonheidsspecialist: intensief traject in 1 jaar

Over de opleiding

Officiële benaming opleiding: Schoonheidsspecialist - adviseur

De opleiding schoonheidsspecialist omvat 4 grote opleidingsdelen. Binnen elk opleidingsdeel zijn er startmodules en vervolgmodules. In de startmodules leer je de basis en in de vervolgmodules vervolledig je je kennis en vaardigheden. 

  • voetverzorging;
  • lichaamsverzorging;
  • handverzorging;
  • gelaatsverzorging.

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Ze hebben allemaal een aangepaste verzorging nodig. Daarom verwerf je, naast veel praktijkervaring, ook een stevige theoretische kennis. Je krijgt, in goed uitgeruste praktijklokalen, stap voor stap alle technieken onder de knie. Je oefent eerst op medestudenten, daarna breng je zelf “modellen” mee. Naar het einde toe behandel je ook echte klanten. 

Om de praktijk nog beter te leren kennen, vinden sommige lesmomenten ook buiten de school plaats. Verder maak je ook kennis met de zakelijke kanten van het runnen van een salon. Je maakt kennis met administratie, aankoop en verkoop van producten en apparaten en de regels rond hygiëne en veiligheid. Ideaal om je voor te bereiden op je toekomstige carrière!

De evaluatie gebeurt doorlopend en in sommige modules is er ook een examen.

Je volgt het traject Schoonheidsspecialist Intensief gedurende 2 semesters. Tijdens elk semester volg je twee opleidingsonderdelen. Je kan kiezen tussen twee volgordes.

Na het behalen van het certificaat schoonheidsspecialist, kan je nog op 1 semester de modules 'ondersteunen en adviseren van collega's' en 'onthalen, adviseren en behandelen van klanten' volgen. Zo behaal je het certificaat Schoonheidsspecialist-Adviseur'. Deze modules worden ingericht in schooljaar 2024-2025.

 

Infosessie
De infosessie én een intakegesprek zijn verplicht voor de cursisten die een intensief traject willen volgen. 

Online infopagina
Wens je meer info? Bekijk de infopagina van deze opleiding. 

Laatste aanpassing van deze pagina: 01/12/2023

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiding organiseert infosessies en intakegesprekken en helpt cursisten het juiste traject te volgen. 

Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.