Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Webgames

Over de opleiding

Zin om een indie game developer te worden? HTML5 met Javascript biedt de mogelijkheid om games online aan te bieden zonder dat je bezoeker enige plugin moet installeren! Dit soort games werken niet alleen op alle moderne browsers, maar ook op smartphones en tablets.

Vanaf dag één progammeren we spelletjes, dus saai gaat het zeker niet worden. We proberen alle code zo visueel mogelijk te maken.

Stap voor stap doorlopen we in concrete toepassingen onderwerpen als:
Bezoeker interacties (klikken/slepen/toetsenbord/...), spritesheets en animatie, collision detection (botsingen), zwaartekracht, 3D, particle effecten (vuur/rook), geluid, highscores / data opslaan etc.

Bovenstaande tijdloze technieken kun je desgewenst grotendeels meenemen naar andere platformen, zoals java, C++, objective-C, C-sharp of actionscript.

Veel aandacht gaat ook naar concept, ontwerp, user experience en optimalisatie.
Tenslotte ga je onder individuele begeleiding een eigen spel ontwikkelen en online plaatsen. Natuurlijk bekijken we ook de manieren waarop je er geld mee kunt gaan verdienen.

Spelenderwijs ontdek je de bibs en ontwikkelpatronen van javascript. Die kennis komt van pas in eender welke webapplicatie, dus niet enkel voor games!

Het is de bedoeling om voor een project samen te werken met de leerlingen van 3D modelling en animatie, zodat je gemakkelijk en in overleg aan toepasselijke graphics geraakt!

 

Laatste aanpassing van deze pagina: 03/09/2021

Gerelateerde opleidingen

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.

Trajectbegeleiding

Joke Vaes

De trajectbegeleiding organiseert infosessies en intakegesprekken en helpt cursisten het juiste traject te volgen. 

Klik hier voor meer info over de trajectbegeleiding voor deze opleiding.